February 5, 2009

'...vaan yhtään laulua, katso, en osaa kirjoittaa.'

Kuvassa Räsänen kävelemässä jostain jonnekin - noin 30-vuotta sitten (Kuvan vuosiluku on hämäystä). Laulunsa hukanneena ja lauluaan kai etsien. Sen vielä hetkeksi löytäen mutta jälleen uudestaan kadottaen...
*
Kaunein laulu jää meiltä aina kesken. Niinkuin elämäkin.
*

Hämmennys

Sata laulua haluaisin
minä tänään kirjoittaa,
mutta huulilleni on noussut
vain sata suudelmaa.
Koko ruumiini on kuin laulu,
kuin rytmi levoton,
ja iloa tuskallista
sen kaikki liike on.

Olen niinkuin kerjäläinen
tai niinkuin eksynyt -
vain hämmennystä täynnä
on sydämeni nyt.
Koko ruumiini laulu valtaa
ja minussa aaltoaa -
vaan yhtään laulua, katso,
en osaa kirjoittaa.

Aale Tynni
*
http://www.goodreads.ca/page/2?s=nute

10 comments:

Homo Garrulus said...

En voi kun ihmetellä miten samanlainen sielu meillä on. Minun laulu on myös tuo. Kun toistan itseäni eikä kukaan lue ennenkuin on -7-8 vuotta mennyt niin väsyn siitä, etten kirjoita kunnolla mutta koska kukaan ei välitä en välitä kirjoittaa kunnolla.

Kehäpäätelmä.

Rauno Rasanen said...

HG

'En voi kun ihmetellä miten samanlainen sielu meillä on.'

Totta kyllä. Meissä on kuin onkin jotain samaa. Tämä ei kuitenkaan ollut yllätävä tunnustus sinulta tai minulta: - asia vain sattuu olemaan näin!

Jo heti toisessa puhelussani, myöhään syksyllä, esittämä huomautukseni täysin avoimesta mutta omien sanojesi mukaan muka tahattomasta (haha) flirtistäsi, mille väitteelleni sekä heleästi että aika ihastuttavasti nauroit, osoitti eräitten yksittäisten - niillä kerroilla osuvien huumoripistojesi ohella, että pidän luonteesi tietyistä piirteistä, joskin jotain muuta - epäkoherenttia - polemisointia sitten kritisoinkin armottomasti.

Samoin se hiukan myöhempi: - lähes kahden tunnin puhelinkeskustelu reilusti yli 2½ kuukautta sitten - palautuu usein mieleeni tästä sinuun kohdistuvasta attraktiostani.

Mutta kommunikaatiomme - olen tätä korostanut usein! - ei onnistu, ellen itse voi/saa vetää ja yritää ohjata kysymyksilläni kulloinkin käymäämme dialogia.

Muussa tapauksessa ajaudumme kuten sinä liian usein teksteissäsi sinne Liisan (ei Iineksen) Ihmemaan peilisaliin ja miltei kontrolloimattoman psykoottis-absurdille näyttämölle.

Tämä oli HG minun yritykseni tunnustaa ja perustella pitäväni sinusta - vaikka se niin monesti todella hankalaa tekstiesi avoimen syyttävyyden, muille foorumeille kuuluvan yksityisyyden ja analogioittesi joskus suoranaisen käsittämättömyyden vuoksi onkin.

T. RR

Osapäiväfilosofi ja Hamletin äidin avioton poika.

Homo Garrulus said...

Hamletin äidin poika. Hamlet. Oleva. Oletko sinä oleva?

Anonymous said...

Kaikkihan ovat.
Vai syntyväkö valitsee vanhempansa..?

Sekä HG:n että RR:n ihailija. (Salainen)

Homo Garrulus said...

Jotenkin minä uskon, että tämä anonyymi ihailee omaa nokkeluuttaan vaan. Katsovat (koska heidän oma seksuaalisuus on vinksahtanut tai mennyt siinä mielessä sadistiseksi, että toivovat muille epäonnistumista siinä suhteessa ja nauttivat kun näkevät mm miehen, jolla koskee sielu siitä, ettei ole naista. Ja mitä tämä porukka tekee; uskooko kukaan, että he ns. auttavat ketään tai tukevat ketään: ehhei - tämä sakki ottaa opiksi ja ensin myyvät oppinsa jollekin, (miten todennäköisyys toimii) ja siitä saavat prenikoita ja rahaa ja sitten sen jälkeen he jatkavat observointia ja sen jälkeen kun eivät enää muuta pysty niin sanovat, että tekevät töitä yleisen harmonian puolesta jne jne (voihan sen niinkin kuvitella kun ei näe koko peliä). Ja peli - mikäs se peli sitten onkaan? - juu, se on sellainen, jossa kiristetään muita juuri munista, että saataisi rahaa myös tulevaisuudessa ja näin tulevaisuuden reitti kun menee ei-kristittyjen vielä raaempien sakkien pelikentän kautta tämä surkea observointiporukka käyttää tilaisuutta hyväkseen ja ns. myy tätä ei-reflektiivistä (ja siksi oikeastaan paljon kauniimpaa porukkaa mutta kauneus on siksi sellaista, jota pitää vaalia kuten minä vaalin heidän kauneuttaan) jengiä ja heidän lapsia ja lapsenlapsia ettei näistä tule tulevaisuuden kauppatavaraa sadismin mafialle joka kylläkin itse voi hyvin. Sehän on selvää, että itse voivat paksusti; mikäs heitä estää nauramasta kun rahaa tulee siitä, että puhutaan halleluja ja käytetään oikeiden ikivihreä-uskovaisten bimboa aivokapasiteettia jne eli pelataan kuin OMISTETTAISIIN MAAILMA ja siinä on vain rahalla ilmeisesti väliä.

Mutta entäs kun ovat lianneet koko maapallon ja jäljellä on vain entistä sikamaisempia ihmisiä? Puhuvatko he sitten keskenäänkin Hallelujasta? Ei taida mennä niin, sillä Jumala rankaisee tälläisiä maailmanomistajia siitä, että näin suoraan härskiin toimintaan tule negaatio luonnostaan: Jumala kieltää heiltä fantasian ja siksi heidän empatia ja intuitio kapenee ja kapenee ja jäljelle jää pelkkä tekninen suorittaminen. Mutta se ei ole yksin riittävä. On oltava fantasia vaikka se on kuinka piilotettu pois kirjaston hyllyistä: mm Sartre kirjoitti siitä ja se on edellytys, ettei rumuus ota valtaa.

Ja minä en puhu pelkästä ulkoisesta kauneudesta tai rumuudesta vaan siitä, että köpelösti käy kun yrittää junailla kuin Jumala.

Anonymous said...

Kyllä minä sinua HG oikeasti ihailen. Sinähän se torjut. Varmaan siksi?

Homo Garrulus said...

Minä taas mietin miksi lääkärit (joilla on vaitiolovelvollisuus) kuiskaavat ulos tietoa heti samantien koska joku muu on niiiiiiin kiinnostunut jospa siihen olisi selitys johonkin toiseen epäillykseen: oliko se ihminen epärehellinen vai ei. Oliko se, no oliko?

Ja lääkäreiltä voisi viedä oikeudet, jos haluan - tämän voisin tehdä. Ja sama koskee avioliittoneuvojia: heti samantien menevät valheet ulos.

Ja mistä minä sen siis tiedän? Siksi, että valehtelin valheesta eli katsoin korjaantuisiko joku asia ja se korjaantui! Jumalauta näitä ns. vaitiolovelvollisia. Tämä on niin vedenpitävä asia, josta en ole varma nostanko syytteet. Olisi ensimmäinen kerta kunnon syyte Suomessa: varsinkin kun sanoin maksaessani sen 75euroa, että EN suostu, että lääkärit ja kaikenlaiset c-luokan terapeutit antavat silmäiskuja tai sormimerkkejä (eiväthän silloin ole mitään ns. sanoneet - ei niiiin - ei ole - lälllällää, me vaan nostettin sormia sanovat nämä lapselliset ihmiset).

Ja mitä nämä idiootit joille viestittyy joku ns. totuus (etteikö voisi valehdella terapeutille; c'mon; kuinka moni ei sitä tee, myös näkemättään ns. oma vale, oma suojaus, oma itseyden kunnioitus jne eli monta asiaa valehdellaan siksi, että niitten myöntäminen jossain kohtaan menee asian viereen ja sen takia valkoinen valhe on parempi.)

Mutta nyt ovat nämä ns. lääkärit ohittaneet omia ns. oikeuksia ja kuvitelmiaan far out, todella runsaalla mitalla. Minä en enää sellaiseen mene; Suomessa ei voi luottaa mihinkään. Ei siis kertakaikkiaan mihinkään; voiko edes luottaa oikeustuomioon? Kun ei voi ainakaan lääkäreihin.

Saatanan valheelliset ihmiset. Hirviöt ja infantiiliset kakarat.
Pelaavat jotain omaa peliä ja tietkö mitä RR: pelasivat pahalle suoraan pussiin.

Nyt siis Suomi voi pian lisätä koulumurhatutkimuksia koska nämä ihmiset, joiden takia subjekti menettää kokoajan mahdollisuuksia elää varsinaista ihmiselämää viedään - pienin askelein alaspäin koko ajan. Tämä on niin valtava asia, ettei sitä osaa kuin muutamat ihmiset todella ymmärtää. Mm yliopiston koko C4-hylly kellarissa, missä oli kaikki todella arvokkaat psykologiakirjat ja varhaiskasvatuskirjat (v. 1950-1989 abt) missä kuvataan sitä mitä nyt tapahtuu: miten ihmisen käsityskyky on poistettavissa yhtä hyvin kun se on lisättävissä: ja arvaa mitä; sitähän ne tekevät seksuaalipolitiikan avulla.

Ja mitä meidän ns. valistusihmiset tekevät: ampuvat heidän ainoan näkevän ihmisen (tai meitä, jotka ymmärrämme koko jutun on hyvin, hyvin vähän): minä osaan (osaisin) näyttää kirjoista: en ole uskaltanut edes lainata niitä koska kaikki lainaamani kirjat ovat muutaman kuukauden jälkeen hävinneet ns. poistettaviin ja hävinneet kokonaan. Nyt lähti siis koko hylly.

Mutta mitä minä teen tämän ns. terapeutti-lääkäri-sektorin sisällä? Olen varannut uuden ajan molempiin (maksaa taas 2 x 75 työttömälle) ja joudun menemään vain siksi, että aion kertoa, että heidän valheet (että he pettävät heidän vaitiolovelvollisuuttaan) näkyy ulkona markkinoilla.

Minä näet en valehtele ja siitä on evidenssiä. Se, mitä joku uskoo tietävän on siis turhaa - enempää en voi tässä sanoa enkä tässä paikkaa jotain ns. valetta valheella: sen tein nimenomaan näitten ns. terapeuttien luona. Ja he siis molemmat pettivät.

Että näin.

ninni said...

oli välttämätöntä kätkeä spiritualismin periaatteet. Niin kauan kuin ihmiset olisivat tietoisia noista periaatteista, heissä ei koskaan kehittyisi kilpailuhenkeä, joka on välttämätön materialistisen yhteiskunnan luomiseksi, eivätkä fysikaaliset tieteet koskaan kehittyisi tarpeeksi pitkälle, jotta ne todistaisivat henkisten periaatteitten totuuden. Kun tämä materiaalinen kehitys puuttuisi, utopisen yhteiskunnan luomisen tavoite olisi mahdoton. Keisari Suijin (kuusi vuosisataa Jinmu restauraation jälkeen) ymmärsi tämän hyvin, ja hän kätki kototaman henkiset periaatteet Isen suureen temppeliin. Tätä tapahtumaa sanottiin taivaan kivioven toiseksi sulkemiseksi (ame no iwato).

Homo Garrulus said...

Miten lapsellisia ihmisiä voi edes opettaa, heidän subjektiivi ei ole kehittynyt; on aivan mahdotonta sillä heille aurinko menee yhä edelleen nukkumaan, ei siis toisen taivaankappaleen taakse. Kun eivät tajua abstraktioita.

Homo Garrulus said...

Tärkeä kysymys; kuka on anonyymi siinä tapauksessa?