April 4, 2006

Testi

I am 39% Idiot.

You ain't too bright. But all those other idiots annoy the hell out of you. You may not be the brightest bulb in the bunch, but at least you know your limits.

Take theIdiot Test@ FualiDotCom

*
(Lisäys 13.4) Käyn kommentissani läpi tiettyjä bloggaamisen motivaatioon sekä bloggaamisen käytännön seikkoihin liittyviä ongelmia, joiden kanssa olen alkuvuoden aikana käynyt ajoittain todella turhauttavaakin Jaakobin painia.

Kiitos Aimo-Kalevi Hotaselle (A-K.H ), joka omalla kommentillaan sai minut viimeinkin pohtimaan näitä asioita ääneen eli blogissa.

3 comments:

Tapio Kotkavuori said...

Heh heh... sain 13 prosenttia... Siinä on pakko olla iso virhe! :-)

A-K.H said...

Rauno sai sellaiset lukemat, että päätti lopettaa postaamisen ja poistui sängyn alle.

Rauno Rasanen said...

a-k.h

Näin taisi käydä.

Mutta tämä tulos on samalla myös oikein hyvä (teko-)syy ottaa lopultakin hieman etäisyyttä ajoittain toiston pakosta kärsivään ja puulta maistuvaan pärettelyyni.

Kyllä näitä juttuja ilmestyy ilman turhaa stressittelyäkin - ehkei niin usein mutta harkitummin.

Toivottavasti päreisiini siis tulee vastedes lisää henkilökohtaista uskottavuutta (credibiliteettiä) ja henkilökohtaisen läsnäolon (presencen) tuntua, jos yritän saada subjektiivisen julkaisukriteerini/-tarpeeni jollain konstilla "kasvattamaan mielessäni 'vapaaehtoisen motivaation painetta'" viime aikoina bloggaamistani turhauttaneen "normipakkopullan" sijasta.

Normipakkopulla on merkinnyt minulle tilastollisesti vähintään 4-5 postausta viikossa kumpaankiin blogiini (yhteensä 8-10 pläjäystä).

Vaikkeivät kuvapäreet ja siteeraukset pitkiin esseepohdintoihin verrattuna yhtä intensiivistä paneutumista vaadikaan, niin kyllä niissä - takaan sen - hommaa riittää, jos aikoo säilyttää edes jonkinlaisen
tason ideointikriteerien suhteen.

Tavoitteeni tulee olemaan, että pääkriteeriksi julkaisujen normimäärän sijasta muodostuu ennenkaikkea se motivaatio, joka päreitten tekemisen primus motorina ylipäätään toimii.

Tavallaan olen päätynyt tässä asiassa aivan samaan psykologiseen asemaan kuin vuosien 2004/2005 vaihteessa, jolloin pohdin, minkälaista blogia todella haluaisin tai osaisin tehdä.

Muutaman hyvin harvakseltaan julkaistun - varsin opettavaisen - kokeilupostauksen jälkeen ryhdyin helmikuun alusta 2005 pitämään tuota edellä mainittua julkaisutahtia, joka siis vielä lisääntyi syyskuussa, kun perustin lähinnä huumoripitoisiin kuviin tai kuvakompilaatioihin keskittyvän rinnakkaisblogin.

Sama trendi muutti aika radikaalistikin jo heinä/elokuussa alkuperäisen blogini sisältöjä, kun opin tarpeeksi yksinkertaisen - Bloggerin tarjoaman - kuvansiirtotekniikan.

*
Tulevien päreitten laadusta en voi valitettavasti edelleenkään mennä takuuseen, mutta ihmisten suosion kalastelemisesta yritän edelleenkin päästä eroon niin paljossa kuin suinkin, vaikka tällainen yritys on kieltämättä ristiriitainen ja jonkun mielestä jopa itsensä kumoava.

Tästä aiheesta sopii kuitenkin kirjoittaa oma päreensä, joten palaan myöhemmin asiaan.

Itse asiassa pääsin aiheessa hyvään alkuun, mutta en julkaise vielä jo tälle kommenttipalstalle ja juuri tähän yhteyteen kirjoittamaani (keskeneräistä) tekstiä vaan tallensin sen täydennyksiä ja tarkennuksia varten.

Joten kiitos vain a-k.h kommentista.
Aavistanet nyt, että olen käynyt ajoittain melkoista Jaakobin painia siitä jatkaako bloggaamista ja miten vai lopettaako tykkänään.

Mutta en toki ole ainoa, joka yli vuoden bloganneena ja ajoittain varsin tiuhaa julkaisutahtia noudattaneena huomaa päätyneensä näitten bloggerin "ikuisuuskysymysten" äärelle.

Kyseessä on luullakseni väistämätön kehitysvaihe - jokaiselle blogia pitävälle.