April 18, 2006

Kirjaesittely ja tarkennus Alister McGrathin CV:hen

Nimeke: DAWKINSIN JUMALA.GEENIT, MEEMIT JA ELÄMÄN TARKOITUS
Tekijä: MCGRATH

Ilmestymisaika: 2006

TUOTTEEN TIEDOT

Teologi Alister McGrath haastaa Dawkinsin keskusteluun ateismista, tieteestä ja Jumalasta. Biologi Richard Dawkins on tullut kuuluisaksi tieteen popularisoijana ja ateismin äänitorvena. Itsekin luonnontieteilijän koulutuksen saanut teologi Alister McGrath haastaa Dawkinsin keskusteluun ateismista, tieteestä ja Jumalasta.

McGrath kumoaa Dawkinsin väitteet uskon ja järjen yhteensopimattomuudesta ja osoittaa ateistisen uskontokritiikin heikkoudet. Samalla hän tunnustelee luonnontieteen ja uskon yhteistä maastoa.Voisiko tieteen ja uskon vastakkainasettelun korvata rauhanomaisella ja luonnon ihmeitä kunnioittavalla vuoropuhelulla?

”Merkittävässä kirjassaan Alister McGrath haastaa Dawkinsin tämän kaikkein pyhimpinä pitämillä perusteluilla – järkisyillä – ja riisuu mestarin aseista.” -Francis Collins, Human Genome -projektin johtaja.

Oxfordin yliopiston historiallisen teologian professori Alister McGrath on sekä teologi että molekulaarisen biofysiikan tohtori (!/RR).
Hänen laajasta tuotannostaan on aiemmin käännetty suomeksi mm. teokset Ateismin lyhyt historia, Kristillisen uskon perusteet ja Modernin teologian ensyklopedia.

No comments: