April 17, 2012

Tehkäämme Suomesta veroparatiisi


Maailman veroparatiisit on yläkuvassa merkattu punaisella [pian punertaa myös Nallen Suomi]. Alakuvan kirja kertoo totuuden Björn Wahlroosin sekä hänen kaltaistensa finanssikeinottelijoitten toiminnasta ja moraalista - Aarresaaret – Miehet jotka ryöstivät maailman [ilmestyy suomeksi toukokuussa].I
Vaikka Suomen virallisen ökyoikeisto-konservatiiivin, Björn Wahlroosin, uusi kirja onkin professori Markku Kuisman asiantuntevan arvioinnin mukaan pääosiltaan varsin asiallinen mielipiteissään ja perusteluissaan, haluan puuttua kohtaan, jossa Wahlroos jälleen varoittelee korkeitten verojen ajavan suuria firmoja pois Suomesta veroparatiiseihin. Itse Wahlroos kuitenkin aikoo pysyä Suomessa. Miksi? Eikö se ole epäedullista hänelle?

Minulla on ehdotus.

Emmekö me tavalliset kansalaiset voisi jotenkin auttaa Nallea ja kokoomuslaisia viihtymään paremmin täällä Pohjan perukoilla? Emmekö me voisi tehdä tästä maasta veroparatiisia, jottei Nallen ja muitten ökyrikkaiden tarvitsisi muuttaa pois tai nousta barrikaadeille taistelemaan demokratian kaventamisen puolesta?

Emmekö juuri me keskiluokkaiset ja köyhät ihmiset voisi nostaa nämä hyvää tarkoittavat biljonäärit barrikaadeille ja poliittisen hierarkian huipulle, koska heidän pyyteetön ja kohtuullinen sijoitustoimintansa sekä harkittu sosiaalinen innovatiivisuutensa hyödyttäää koko yhteiskuntaa eli meitä kaikkia?

Emmekö siis suostuisi vapauttamaan myös julkista sektoria kokonaan yksityisen markkinatalouden piiriin, jotta kysynnän ja tarjonnan 'arvolaki' voisi objektiivisesti määrätä kilpailukykyiset hinnat esimerkiksi terveydenhuollon kustannuksiin?

Samalla alennettaisiin merkittävästi suurten yritysten veroja [osa megafirmojen tulo- pääoma- ja varallisuusveroista poistettaisiin kokonaan], mikä houkuttelisi Suomeen muitakin siirtolaisia kuin romanikerjäläisiä ja somalikurjalistoa harjoittamaan laittomia elinkeinojaan ja terrorisoimaan kunnollisia panteisti-luterilaisia säädyttömillä ja väkivaltaisilla rituaaleillaan.

Olisipa tosi kiva nähdä terasseilla ihan oikeasti valtavan rikkaita ihmisiä jakelemassa sadan euron tippejä tarjoilijoille ja ajelemassa Cadillaceilla ja Rolls Royceilla ympäri Kauppatoria ja Esplanadia [erikoisluvalla tietenkin]. Vilkuttaisimme heille hymyillen ja tuntisimme olevamme osa heidän huoletonta ja säihkyvää finanssi-maailmaansa, josta ei puutu kuin kuolemattomuus - [jahkas öky-biljoona-rahoilla suuntautettu tiede hiukan edistyy, heiltä ei kohta puutu enää sitäkään].

Eikö olekin hyvä idea? Tervetuloa ökymiljardöörit Suomeen! Tervetuloa myös Guggenheim, pilvenpiirtäjät ja formulakisat! Kansa tarvitsee kannustimia ja huvituksia. Veroparatiisista niitä löytyy paljon enemmän kuin hyvinvointivaltiosta. Sinullekin.

Anna Nallelle ja itsellesi tilaisuus. Tee Suomesta ökypohattojen aarresaari.

II
http://areena.yle.fi/audio/1334578827895
Ajantasa 16.4 - - Markku Kuisma arvioi Björn Wahlroosin kirjaa alkaen kohdasta 0.07.10.
*
Haastettelun lopulla Kuisma toivoo, että Wahlroos lukisi Francis Fukuyaman uusimman kirjan, jossa tämä käsittelee poliittisen järjestyksen syntymisen historiallisia edellytyksiä eri maissa ja kulttuureissa. Yksinomaan kapitalismi ja korkea elintaso, kuten oikeisto-konservatiivit ajattelevat, ei ole oikeudenmukaisen demokratian ylivoimaisesti tärkein edellytys - tarvitaan myös sopivasti vahvaa ja toimivaa valtiota.
*
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2012/04/loppu_enemmiston_tyrannialle_-_wahlroos_johtaisi_ripauksella_hierarkiaa_3408988.html
http://fi.wikipedia.org/wiki/Veroparatiisi
http://www.intokustannus.fi/kirja/aarresaaret/
http://www.amazon.co.uk/Treasure-Islands-Havens-Stole-World/dp/1847921108
http://fi.wikipedia.org/wiki/Markku_Kuisma
http://www.amazon.com/The-Origins-Political-Order-Revolution/dp/0374227349#_
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Origins_of_Political_Order
http://taxjustice.blogspot.com/2011/01/treasure-islands-and-men-who-stole.html
http://www.maailmantalous.net/?q=fi/node/52

1 comment:

Riku Riemu said...

Elä siä ain pistä sitä waahlruussii tollattis sikaimaisest halval!

Ekkösää mitenkään pysty ymmärtämään, miten se on hyvinvointia luonut keinopankittelullaan kaikil meill ja naapurin vesipäisel kakaral!

Pijetään me köyhät suut supus ja turvat rullal, ni porvari antaa meijän sopusast elää. Ja leipee - ees vähän.