August 10, 2009

Minun ikioma (ei kenenkään muun), vasemmistolainen, poteroni


Yläkuvassa näkyy minun henkilökohtainen poteroni. Sinne eivät kutsumattomat vieraat (enää) pääse. - - Alakuvassa nähdään viisi - luultavasti vasemmistolaista soturia samassa poterossa. Kyseessä lienee äärikommunistinen ryhmä, jota minun on syytä ehdottomasti karttaa. (Vai ovatko nuo persuja - sen pahempi!)
*
Kommentti Sedikselle päreestään Ruoan arvonlisävero.
*
Hyvä teksti.

Sinun pitäisi mennä politiikkaan. Voisin jopa ryhtyä äänestämään pitkästä aikaa...

Luin myös linkin kommentteineen ja kirjoitin tähän pitkät pakinat aiheesta, mutta antaa olla. Tiivistän.

Olennaista on nähdä asia poliittisena pelinä vallasta. Siinä eivät mitkään muka objektiiviset tieteelliset selitykset viime kädessä paljoa paina. Olipa sitten kyseessä vasemmistolainen tai oikeistolainen ideologia.

Nykypolitiikassa vain mennään helposti piiloon taloustieteellisten (onko se muka jokin empiirinen tiede?) selitysten taakse ja väännetään niiden pohjalta perustelu, jonka väitetään olevan sekä kansantaloudellisesti että poliittisesti oikea.

Tälläkin tavoin tieteistä (kuten jo aikaa sitten taloustieteestä) on tullut erottamaton osa (bio-)poliittista valtapeliä.

Ruuan alvin alentaminen on yksi malliesimerkki siitä, miten erilaiset intressipiirit ja intressit taistelevat eduistaan vallassa olevan hallituksen pyrkiessä pragmaattisesti miellyttämään niitä ryhmiä, joista se eniten hyötyy.

Kun tämä tunnustetaan, ei ole syytä jämähtää kiinni loputtomaan tieteelliseen (tai filosofiseen) jaaritteluun.

Pitää vain tietää, mitä haluaa - ja miten. Kuka on vihollinen ja kuka on ystävä.
*
Mutta koska kaikkialle syöpäsolujen tavoin tunkeutuvasta mediasta on tullut pahimmillaan itsetarkoituksellisesti poliitikkojen kaatamiseen - ei niinkään politiikasta informointiin ja sen asialliseen kontrolliin - tähtäävä koneisto, saattaa olla, että mikään perinteinen ideologia ei enää koskaan voi saada ihmisten mieliä valtaansa.
Yksityisestä on totisesti tullut nykyään poliittista joskin ehkä tavalla, joka latistaa täysin tuon feministien iskulauseen alkuperäisen merkityksen ja tavoitteen.
Jos politiikka oli aiemmin määrätietoista ja kovaotteistakin macchiavellismia, niin nyt siitä on tullut '7-päivää-median' hampaissa pelkkä farssi, jota kirjoittavat korruptoituneet pragmatistit, jotka osaavat kyllä improvisoida vuorosanansa mutta eivät ole lopulta mitään mieltä mistään (kunhan vain saavat palkkionsa).

Media ja markkinatalous ovat tehneet selvää jälkeä kaikista aatteista - - mikä ei tietenkään merkitse, etteikö ideologisuus oman (ryhmän) edun mystifioimisena kaikkien ihmisten eduksi vaikuttaisi yhä edelleen kaiken politiikan perusmotiivina - niin vasemmalla kuin oikealla.
*
Tuomas Nevanlinnaa lainatakseni totean lopuksi, että minäkin sijaitsen 'vasemmiston poterossa' - - tosin sillä ehdolla, että tuo potero on täysin yksityinen (minun ikioma poteroni).
*

1 comment:

dudivie said...

ha ha,empiiirinen taloustiede. mutta periaatteessa. ei taloudessa tulee olemaan voittajia,ellemme sitten ole sitä kaikiki yhdessä!
mutta mielenkiintoista sinänsä että tuntuu kuin voittajia tarvittaisiin..rattaita pyorittään

eikö ihmisen luonteen kehittymisellä ole merkitystä ja miten se liittyy ruuan alveen.no tottahan se liittyy, maha ja mieli.

elä sie unoooooooha aatteeita oho mistä nuo oot tuli