August 9, 2009

Pakkasesta, syömisestä ja tappelemisesta

Kuvassa Jarna ja mummo-videopätkän Jarna Kuiva.
*
Muistan yhä tänä päivänä, kun näin Tarinakilpailu-sketsin ensimmäisen kerran joskus 1980-luvun puolessavälissä. Ja aina se vaan jaksaa naurattaa.

Pirkka-Pekka Petelius on tehnyt uransa aikana kymmenittäin huikeita imitaatiorooleja. Jarnallakin lienee esikuvansa, joskaan en tiedä kuka.
Kertoja kertoo Jarnasta, mutta juuri tästä kertojasta kehittyi myöhemmän Jarna Kuivan superärsyttävä hahmo.
Jarnasta tuli villitys. Häntä apinoitiin vähän joka mutkassa kuten muitakin Peteliuksen luomia tyyppejä (esim. James Potkukelkka). Veljeni kertoi nähneensä koulupoikajoukon, jossa yli kymmenen kaveria matki Jarnaa yhtä aikaa. On siinä ollut opettajilla kestämistä...
*
Jarna - Tarinakilpailu
'Sairaalassa se vasta kuoli.'
*
Tässä näemme ja kuulemme 'valmiiksi kehittyneen' Jarnan, joka on melkoisen härski murkkuteini puheissaan ja teoissaan. Mutta avoin ja välitön - - eikä yhtään vittumainen - - ?

2 comments:

Rauno Rasanen said...

Pakko sanoa vaikka täällä kommenttilootassa, että nuorin veljeni oli ainakin vielä 15 vuotta sitten ällistyttävästi Jarnan näköinen (joskus jopa Jarnan oloinen).

*
Minulla on kaksi minua reilusti nuorempaa veljeä - molemmat vaaleatukkaisia (äidin tukka).

Itse olen ruskeanharmaa pantteri niinkuin ennen aikojaan kuollut isänikin. Villi, notkea ja viriili...(&%*).

Homo Garrulus said...

Sano sinä pantteri mitä vaan mutta minä sanon, että jos ennen uskottiin, että laiska söi ahkerien kuormasta ja oliva loisia yheiskunnassa (laiska hikoili syödessään jne jne) niin nykyään voisi sanoa, että hauskat veikot syövät meidän elinympäristöä koska he eivät osallistu meidän työhön pitää elämä rehellisenä. Jos siis samalla pärjää paremmin, että on vastuuntunnoton koska samalla on hauska (lue Idiootti, Dostojevskij) niin onhan se pian verotettavaa sekin. Tulla tänne loisimaan mukamas siksi, että on niin saatanan hauska. Minä en maksa veroja siitä pian (toisaalta en maksa nytkään koska olen syrjäytetty siitä, että ottaisin vastuuta mutta kun vastuusta puhuvat vievät elinmahdollisuuteni).

Twisted. Nauru on sadismia.

Miksi siis saa elää huoletta että minunlaiset laitamme elämämme vaakakuppiin, että tämä löysä pinnalla liikkuva porukka saisi istua hummeri-illallisilla ja kuvitella itseään viisaaksi? Pah.

Viriili tai villi: jos ei ole ihmisen sielua ja ihmisen moraalia voi mennä keittämään itsensä notkeaksi
vaikkapa hummeriliemeen. He eivät ole ansainneet hyvää elinympäristöä koska eivät panosta siihen lainkaan: panostavat vain puheeseen joka on samalla hummerijuhissa itseään vastaan. Tämä jengi ei näin toimiessaan ole mitenkään ihailtavaa; se on minulle selvää. Ovat pintakuohua uudessa pakkauksessa ja heidän elämä on viettelyä vakavan naaman myötäilessä typerien sielua. Taustalle jättävät silti aidosti reagoivia ja korottavat omaa sikamaisuuttaan sillä, että ovat niin hauskoja. Hiton Simpsonit; keltaiset neliskanttiset aivot ja täysin Bart-farts minun makuun. Peteliuskin on Kallialan kanssa pian passé - ei kukaan tuollaista infantiilista jaksa katsoa. Nähty on. Pois Suomesta sitten vaikkapa paskakuormassa. Ulos vaan jos eivät kykene ymmärtämään mitä tuollainen herja aikaansaa roistoissa joila valtaa ja onko se sitten sitä mitä nämä ns imitoijat haluavat? Ilmeisesti.