September 17, 2013

Loss of critical reasoning: Riita filosofi Kantin teorioista johti ampumiseen Venäjällä

Mitä ihmettä! Ne ryhtyivät ammuskelemaan toisiaan luettuaan minun ‘Ikuisen rauhaan’ teokseni. Mutta tämähän tapahtuukin Venäjällä, joka on aina ollut epädemokraattisen, konservatiivisen, nationalistisen, totalitaristisen ja rasistisen perinteen luvattu maa. - - Jaa että samat määritelmät sopivat myös Preussiin ja kohtuullisen suvaitsevaiseen hallitsijaamme Fredrik II Suureen? Vastaan lyhyesti. Paitsi että tuo väite on mahdollisesti kateellista liioittelua, se vääristelee asioita myös siksi, että, että me saksalaiset olemme kurinalaisia rationalisteja kaikissa asioissa, jopa emotionaalisesti, päinvastoin kuin epäjohdonmukaiset ja tunne-elämänsä vietävissä olevat venäläiset.
*
Riita filosofi Kantin teorioista johti ampumiseen Venäjällä
.
16.9.2013 16:53 4
REUTERS–HS
Riita filosofi Immanuel Kantin teorioista johti ampumiseen ruokakaupassa Venäjällä.
Venäläisen uutistoimiston Ria Novostin haastatteleman poliisin mukaan erimielisyydet filosofin teorioista aiheuttivat tappelun Donin Rostovissa Etelä-Venäjällä.
"Tappelun aikana epäilty otti aseen ja ampui useita kumiluoteja toiseen mieheen", poliisi sanoi. Poliisi ei kertonut keskustelun yksityiskohtia.
Sairaalahoitoon viedyn ammutun vammat eivät olleet hengenvaarallisia.
Kant oli vaikutusvaltainen 1700-luvun filosofi, joka tunnetaan erityisesti kirjastaan Puhtaan järjen kritiikki. Kirjassa Kant yritti vastata kysymyksiin siitä, mitä tiedämme ja kuinka voimme tietää sen.
Uutistoimisto Reutersin mukaan venäläiset keskustelevat mielellään filosofiasta sekä historiasta, usein lasillisen ääressä, mutta tällaiset keskustelut päättyvät harvoin ammuskeluun.
*
http://rt.com/news/russia-kant-debate-shooting-944/
http://www.hs.fi/ulkomaat/Riita+filosofi+Kantin+teorioista+johti+ampumiseen+Ven%C3%A4j%C3%A4ll%C3%A4/a1379297709898?ref=hs-top4-4
http://en.wikipedia.org/wiki/Immanuel_Kant
http://fi.wikipedia.org/wiki/Immanuel_Kant
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ikuiseen_rauhaan

No comments: