September 2, 2006

Vielä joskus halusin rakastaa...

(Via Androgyynihullumies)

"En usko että on olemassa onnellisuutta. Luonnon koneistossa kipu on kaiken perimmäinen motivaattori. Ja mitään ei voi olla luonnon ulkopuolella. Aistiville olioille olemassaolo on kipua. Uskon, että elämä koostuu kivusta ja helpotuksesta.

Vain kun sekä kipu että kivun hetkellisen taukoamisen aiheuttama helpotus ovat olemassa ja vuorottelevat sopivan kokoisena aaltoliikkeenä, voi elämänsä mieltää elämisen arvoiseksi.

Kipu on tyhjyyden kivikyrpä ja voit vain yrittää tulla halukkaaksi vituksi – se nai sinua joka tapauksessa."

TEEMU MÄKI "Näkyvä pimeys"

Granum :: Kirjantiedot

Teemu Mäki


2 comments:

kafkaesque said...

pieni korjaus: kivikova kyrpä po. kivikyrpä ( teemu mäki, näkyvä pimeys, like 2005 ). ko. kirjasta seuraava täsmäohjus: " ihminen loi jumalan omaksi kuvakseen. ja näköinen tuli. ihminen on eläin, jolla on kyky nähdä maailma millaisena tahansa. ja niin kuin kaikkivaltias jumalakin sitoo kätensä, viihdyttää itseään iäisen kaikkivaltiuden aiheuttaman pitkästymisen keskellä, keksii autonomisen ihmisen, niin ihmisenkin kuvittelukyvyllä on ankkurinsa, joita on kolme kappaletta: yksilön ruumis, sosiaalisuuden peili ja kuolevaisuus, kaikkien merkitysten äiti. niiden vuoksi ei ole samantekevää, mihin kuvitelmiin itsensä naulaa: jotkut tekevät niihin ripustautuvan elämästä siedettävämpää kuin toiset..." ( libretosta RIKKI # 4 )

Rauno Rasanen said...

Kiitos tarkennuksesta. En ehtinyt sitä vielä itse tekemään. Kirja kyllä löytyy.