October 30, 2011

Pelasta vain itsesi - ryhdy karppaamaan

Mie rupian karppaamaan, jottei tarvi tuntee itteensä erilaiseks nuoreks.
*
http://www.youtube.com/watch?v=meJHxsi-t50
Eppu Normaali - Baarikärpänen - [Pantse on aika poika kärppäämään]
*
http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/yle-usassa-karppaus-jo-poissa-muodista/973029
http://fi.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4h%C3%A4hiilihydraattinen_ruokavalio
http://aarnehenri.blogspot.com/2011/03/me-karppaajat.html

5 comments:

Sammalkieli said...

Jos kaikki karppaisivat, kuolisimme kaikki yhdessä nälkään?

Rauno Rasanen said...

Kannattaako siis pelastaa vain itsensä?

Anonymous said...

Karppaaminen on esimerkiksi luomu-intoiluun verrattuna ainakin rehellisempää. Egoistinen motiivi tuodaan avoimesti esille. Tarkoituksena on pysyä terveenä.

Mutta karppaaminen [kuten myös luomu] on pohjimmiltaan elitististä puuhastelua. Siitä ei ole ratkaisuksi massoille. Karppaaminen on vähän kuin Ironmistressin vinkki työläiselle: Tiputa kulutustasosi nollaan nyt heti ja sijoita kaikki palkkarahasi osakkeisiin, niin ehkä sinustakin tulee lopulta kapitalisti. [Kalvinistinen logiikka; ulkokultainen hurskaus ja pelastuksen epävarmuuus -suhdanteet kun voivat myös laskea.]

Tämä vaihtoehto ei tietenkään voi edes teoriassa realisoitua jokaisen työläisen kohdalla, joten se ei myöskään voi poistaa tai neutralisoida sitä vääryyttä, mikä kapitalistiseen riistojärjestelmään välttämättä sisältyy.

Mutta mitä karppaamiseen tulee, niin IMHO jos egoistisen motiivin tuo reilusti esille, niin homma on ok: karppaaminen ehkäisee diabetesta [,ja luomuruoassa on vähemmän torjunta-aineita]. Karppaaminen vain on vähemmän tekopyhää kuin luomu.

On muuten ainakin yksi mainos jonka haluaisin uskoa todeksi: Koffin panimon sivut tiesivät joskus kertoa, että olut on omenan jälkeen maailman ekologisin elintarvike.

Illan olut on Lapin Kulta, jouluolut, luomua.. :/

Ironmistress said...

Tämä vaihtoehto ei tietenkään voi edes teoriassa realisoitua jokaisen työläisen kohdalla,

No varmaan joo ne kapitalistit tipahtelevat jostain UFOista tai sikiävät Cthulhun munista.

Jos vaihtoehdot on ryhtyä karppaamaan tai kärsiä liikalihavuudesta ja sen oheishaitoista, tällöin kahdesta pahasta valitaan pienempi. Niin se vain on.

Rauno Rasanen said...

1
Uskontonsa kullakin.

Joku uskoo ihmisyyteen [mitä se muka todella on?], joku luomuun ['puhdas' maanviljely ideologiana], joku karppailee [dieetti ideologiana], joku on kreationisti [huuhaa-fundamentalisti], joku populistinen uusateisti [vihapuhetta viljelevä kvasi-uskonnollinen dogmaatikko], joku taas kivikova kommunisti [tieteellistä legitimiteettiä tavoitteleva sosiaali-ideologinen utopisti].

Ironmistressille puolestaan karman laki [eli tyhjä tautologia = asiat tapahtuvat niinkuin tapahtuvat] on kaikki kaikessa.

Minun uskontoni on eksistentiaalinen nihilismi.

'Yksin oot sinä ihminen, kaiken keskellä yksin, yksin sä syntyvä oot, yksin sä lähtevä oot, ainoa uskollinen on oma varjosi vain' - - enkä sano tätä todellakaan sen vuoksi, että olisin seuran puutteessa.

2
Ironmistress on kommentissaan tietenkin realisti tässä karppaus-asiassa. Esim. nuorin veljeni laihdutti viime ja tänä vuonna karppaamalla 30 kg, joten toimiihan se terveellä ihmisellä - mutta ei siis minulla.