April 8, 2009

Rakkaus

Koskaan en sinua rakastanut. Nyt rakastan. Miksi? En tiedä. Kysyin sitä tuulelta, joka vei ajatukseni kauas pois. Se tietää. Se tiesi aina kaiken muunkin. Odotin siltä vastausta.

Viimein kuulin.

Et sinä tarvitse vastausta. Mitä sinä sillä tekisit - tyhmä filosofi. Rakasta - ja ole hiljaa. Sillä sinua rakastetaan...Eikö se ole enemmän kuin sinä koskaan - milloinkaan voit typerien älyllisten seikkailujesi tuloksena toivoa?

Olin vaiti. Myönsin.

3 comments:

Anonymous said...

Puhvelit kävelevät preeriaa, ugh, samoin kamelit Saharan hiekkamyrskyissä. Ai, mitäs siitä?

Rakkaudessa on kyse että haluaa elää.

thalia said...

Aika HIENO! Et sinä tarvitse vastausta. Mitä sinä sillä tekisit - tyhmä filosofi. Rakasta - ja ole hiljaa. Sillä sinua rakastetaan...Eikö se ole enemmän kuin sinä koskaan - milloinkaan voit typerien älyllisten seikkailujesi tuloksena toivoa?

Olin vaiti. Myönsin.

Homo Garrulus said...

Se joka on vaiti, myöntää. On samaa mieltä. Koulukiusaajissakin ne, jotka roikkuvat isojen poikien kaa ovat ne, joiden takia kovisten rumat otteet onnistuvat. Ilman tätä kööriä ei onnistuisi. Pitää siis ajatella ja sitten vasta toimia. On malleja miten pääsee pois isojen uhosta: pysyy vain omissa oloissa tai argumentoi niin,että kovis huomaa oman kompleksin mistä yleensä onkin kyse. Kiusaaja on yhtä sairas kun kiusattukin. Kun taso on oligarkkien niin pitää mennä varovaisesti liikkeelle, ovat kuvitelmissaan kuolemattomia kun saavat härnätä muita.

Kapitalismin tehokkuusajattelu on lähtenyt siitä, että on edullisempaa palkata uusia yksilöjä, joiden perustava asenne ja osaaminen valmiiksi vastaa jotain ennaltamitattua rekrytointi-ihannetta. Näin yrityksiin tuotiin HR-osastoja, joille annettiin valmiita psykologisia testikaavakkeita palkkaamisen turvaksi. Oppimisalustojen tärkein tehtävä ei ollut opettaa vaan taltioida oppimista lähinnä diskurssianalyysien testaamiseksi. Kuka puhui väärin ja kuka ei. Kuka osasi myötäillä vallan haluamalla tavalla sai jäädä, muut poistettiin ikäänkuin kuonana. Järjestelmä hilasi itseään tietotekniikan avulla suuremmilla askelilla kuin milloinkaan ennen. Kyse on vielä siitä, myytiinkö tulokset kuten sähkökin ulkomaille ja kuona eli jätteet jätettiin. Kunnoitus ihmisten kohtaloille on ollut olematon minkä mm tehtaiden sulkeminen osoittaa – kysehän on ollut kannattavista yksiköistä.