April 8, 2009

Koska en vihaa...

Koska en vihaa - koska en vihaa - koska en vihaa - koska en vihaa - koska en vihaa - koska en vihaa - koska en vihaa....

Niin mitä?

En vihaa. - - -

Oliko muuta?

Rakastin - - - joskus ennen - kauan sitten...

Etkö sitten enää rakasta?

Kyllä - mutta sitä ei voi sanoa ääneen.

Miksi?

Koska hän nauraisi minulle. Ja sitä minä en kestä. Pilkkaa.

Olisiko se pilkkaa? Pitäisikö sinun kysyä häneltä?

Painaa päänsä alas yhtä aikaa alistuneesti ja uhmakkaasti - sanoen:

Hän ei rakasta minua enää - hän rakastaa toista - on rakastanut jo alusta pitäen. Minä olin vain hänen houkkansa.

Sinä erehdyt, ja luulosi ajaa sinut itsetuhoon. Hän rakastaa sinua. Minä tiedän sen.

Sinäkö tiedät? Tuo sitten hänet tänne!

Minä tuon. Lupaan sen.
*
Jäämme odottamaan tämän 'lapsellisen' näytelmän loppua. Mutta totisesti: 'Hän' aikoo tuoda 'prinsessan' onnettoman 'prinssin' luo...

5 comments:

ninni said...

.ei Rakkautta ole olemassa

Homo Garrulus said...

On sitä Ninni. Kyllä joku sinuakin rakastaa joskus. Ole ihan rauhassa vaan: ei tuo piste sinun kirjainten edellä sinua auta: olet väärässä leirissä, tässä:

Tiede on tässä silloin toiminut itsekkäästi ja hankkinut itselleen tietoa ei ainoastaan mitä voi sattua vaan myös siitä jälkiprosessista, miten käy kun ihmisiä sanotaan auttavan ja totuus vie asioita vain huonompaan suuntaan vaikka voisi kuvitella, ettei sellaista tapahtuisi. Luulisi, että totuus vie asoita oikeaan suuntaan. Miten tätä suuntaa voisi tarkistaa? Jos tieteentekiät käyttävät muita yhteiskunnan jäseniä pelkkinä koekaniineina ja vaikkapa myy löydettyä tietoa esim. ulkopuolisille kulttuureille siinä uskossa, että itse pelastuu jostakin hädästä, se on aikaansaanut sairaita ydinprosesseja. Kulttuuri pysyy koossa mutta yksilöt, jotka aavistavat pahaa menettävät denotaatiot ja heidän mieli sekoaa tai saattaa seota. Uskallan epäillä, että on ollut kenties myös koulumurhaajien perimmäisinä syinä koska heidän kykynsä nähdä on ollut suuri alhaisen statuksen ja korkean ambition takia. Silmän motivaatio tarkenee huomattavasti kun oikea elämä jättää liian suuren kuilun näön ja kohtaamisen välille. Aistit toimivat kuten eläimellä, jolla on hätä. Kaikki impulssit rekisteröityy ja mieli etsii tietä ulos mutta ei löydä sanoja millä vakavuudesta edes voi kertoa.

tätä voisi vaikkapa väestöliitto lukea, koska auttavat terroristeja tällä hetkellä liian paljon muokkaamalla tiedettä ilman olevaa: Heidegger sanoi, että on a) olio eli objekti (ding), b) oleva eli subjekti (seien) ja sitten c) tuleva taikka oleminen (sein).

Me käsitämme vain kahta nykyään; olio on jätetty pois ja uusi olio tai ding on subjekti ja tämän yläpuolella on sitten oleminen tai oppiminen. Mutta pitää oppia näkemään kaikki kolme joka on kristinuskon perusta.

Tämä on tärkää nimenannossa rakkaat tieteen tekijät: te huoraatte jos ette tätä ota huomioon.

Mutta kirjat viedään. Keltikangaskin uskoo, että lapsi on ilman subjektia ilmeisesti koska psykologia mistä nykyään puhutaan käsittää sen väärin. Minä olen sitä mieltä, että vauva on heti syntymän samasta sekunnista jo tietty subjekti eli on enemmän kuin objekti mutta tätä ei opeteta siksi oikein ja syy on behavioristinen: ihmisiä on helpompi prässätä ja runnoa omiin haluihin jos heillä ei ole kauhean suurta egoa taikka subjektiivisuutta: samalla juuri egoismi kasvaa koska nämä torsot joutuvat (kuten minä) käyttää ensin puoli elämää eheyttääkseen itsensä ja se on kauhea tilanne.

Sitten kun on valmis elämään niin ns. maine onkin tullut pilaamaan loput.

On siis yhtä tyhjän kanssa jos vihaa tai ei. Ottavat joka tapauksessa omat pois.

Ninni: dont give up.

Homo Garrulus said...

Psykologi Rita nyt paikalle lukemaan.

Hopi hopi.

tämä .piste porukka maksaa meille mutta asuvat siksi aasiassa.

tietotekniikka on alistettu heidän, Japskien, teoriaa koska heillä on enemmän osaamista. Tästä alkaa hirttosilmukka.

Anonymous said...

@ballardian Does anyone have audio or a transcription of Zizek's lecture, 'They Live! Hollywood as an Ideological Machine'? Will swap for Ballard audio.

Homo Garrulus said...

Minä haluan nähdä tämän finaalin. Miten prinsessa saa Hänet? Voisiko sellainen happi end olla Dostojevskijlla? Tai Nietzschellä? Tai Zizekillä? Tai jollain, joka on lähellä RR:n tarumaailmaa. Hope so.