December 22, 2009

Tänäkin jouluna...

Varpunen kävi koputtamassa lasiin.
Juoksin ovelle
ja kompastuin rapuissa.
En avannut ovea.

Arto Lappi/Juhani Tikkanen

11 comments:

dudivie said...

hieno t'' arto lappi, Kiitos

Mummo Muu said...

Minussakin on ollut pientä melankolian aaltoilua. Ehkä tämä pimeä tekee sen.

Kerro, jos tarvitset apua jossain. Minua saat halutessasi vaivata. Ainakin näin lomalla olen aika vapaa liikkumaan. Vaikka kahville. (Älä nyt pliis dramatiseeraa mitään "Liian myöhään!" -tyyppistä.)

Yhden kuolleen asunto vain pitäisi tyhjentää, mutta siinä ne suunnitellut välipäiväilot sitten ovatkin.

van Vaari said...

Olipa hyvä, että kuvasi myötä kiinnitit huomiota varpuspopulaatioomme, josta hyvin helposti annetaan jotenkin vätysmäinen kuva.

Lauletaan "Varpunen jouluaamuna" aivan kuin sillä olisi joku hätä. Sinun runossasikin varpunen koputtaa lasiin kuin kerjätäkseen.

Tosiasiassa varpunen on kaiken kunnioituksemme ansaitseva sisukas, perisuomlainen moniselviytyjä, jota eivät pelota helteet sen paremmin kuin pakkasetkaan. Ruokansa ja petikaverinsa se hankkii itse aivan ilman sossun luukkua tai netin senssipalstoja. Ikinä ei yhdenkään varpusen ole nähty pöllivän rahaa Pelastusarmeijan joulupadoista, mutta ihmisistä en sanoisi samaa.

Varpuset ovat myös raittiita, ne eivät tupakoi, vedä huumeita tai huutele vanhoille ihmisille puskista. Kukaan ei ole koskaan nähnyt varpusen oksentavan tai kuseskelevan porttikongeihin.

Niin että jos varpunen nyt koputti ikkunaasi se halusi vain kertoa, että luonasi vierailleen naisihmisen auton vieressä ollut parkkimittari oli napsahtanut punaiselle ja Parkki-Pirkko oli tulossa jo sadan metrin päässä sakkolappuvihko valmiiksi esillä.

Varpusilla on nimittäin varaa olla ihmisystävällisiä ja auttavaisia! Eivät ne pyydä palveluksistaan rahaa, eivät edes kiitosta. Heille riittää, ettei heitä ammuta ilmakivääreillä eikä kivitetä juovuksissa.

Sinussa, Rauno, on paljon samaa kuin varpusissa jos nyt jätetään se juopottelu pöytäkirjan ulkopuolelle. Toivotankin siis sinulle mitä rattoisinta joulunaikaa tiputarkkailun merkeissä.

catulux said...

Jumalan terve Rane ja hyvää joulua sinulle! (Vaikkei Jumalaa ehkä olekaan.)

Varan vuoksi rukoile myös sinä minun puolestani tai lähetä jokin tien liukkautta vähentävä ajatus avaruuteen, sillä joudun huomenna lähtemään tuonne tuiskuun ja tuuleen renoohevosella. 600 kilometrin ratsastus uuvuttaa jo ajatuksena.

Mummo. Muista, että vuoden pimein päivä meni.

Valoa kohti mennään, vaikkei sitä voisi uskoa kun vaelletaan tässä pimeydessä ja kylmyydessä.

Vaarille myös joulut!

Rauno Rasanen said...

Mummo,

kiitos 'tarjouksesta', mutta kuin zombie mä mieluummin täällä rotkoni rauhassa jo kerran kuollutta itseäni riivin (\;[/.

Rauno Rasanen said...

van Vaari, kiitän sinua naturalistisista 'tongue-twister'eistäsi. - - Eläydyin niihin niin voimakkaasti, että kieroutuneessa mielessäni tuntui kuin olisit halunnut viestiä minulle Lakrits Töpseliuksen tavoin ja sanoin:

Pienen pirtin portailla oli vaarikulta:
Tule, varpu, riemulla, ota siemen multa!
Joulu on, koditon varpuseni onneton,
Tule tänne riemulla, ota siemen multa!

Vaarin luo nyt riemuiten lensi varpukulta:
Kiitollisna siemenen otan kyllä sulta.
Palkita Vaari tahtoo kerran sinua.
Kiitollisna siemenen otan kyllä sulta!

Rauno Rasanen said...

catulux, minä rukoilen myös sinun ajomatkasi turvallisuuden puolesta samalla, kun rukoilen H:n ja hänen perheensä + vävykokelaan puolesta (ovat aatonaattona matkalla jouluksi Himokselle).

Anonymous said...

tänäkin jouluna varpunen koputti lasiin, paras päre

Anne-Elisa said...

Hyvää Joulua! :)

Rauno Rasanen said...

Hyvää Joulua Elisa.

Eipä ole sinusta aikoihin kuulunutkaan mitään. - Otitko nokkiisi muinaisista kirjallisuusvinoiluistani..;\]

Sorry - mutta minun kanssani ei pidä olla liian herkkänahkainen vaan ladattava takaisin kybällä, jos siltä tuntuu. - - Ei siis turhaa armahdusta RR:lle ;(¤]

Sitäpaitsi - jos annettu/antamasi kritiikki todella osuu minuun eli on kohdallaan ja paikallaan, niin kipu, jonka silloin tunnen, on pikemminkin kirpeän miellyttävää kuin pistävän ahdistavaa laatua.

Hyvät - ja kirjalliset - Joulut sulle vielä kerran. - - See you...

Anne-Elisa said...

En toki ottanut nokkiini!

En minä niin pienistä loukkaannu. Tai jos loukkaannunkin, unohtuu se ihan yhtä pian kuin syttyykin. :)

En vain ole saanut luettua mitään, siitä hiljaisuus. Vaikka kyllä minä täällä aina käyn kurkkimassa.

Ehkä nyt joulun aikaan todella saisi luettua edes jotain...