January 5, 2013

Jo on aikoihin eletty! Niinistö antaa vähästään, Tuomioja ei paljostaankaan. Niinistökö siis on hyvä altruisti, mutta Tuomioja paha egoisti, joka ei keskellä kansallista hätätilaa halua tehdä yhteistyötä työnantajan kanssa? Onkos sinusta Erkki tullut talkoohenkisen hyväntekeväisyyden vastustaja? Eli kansanvihollinen?

Tuomioja: Palkka-alepuheet naiivia idealismia ja populismia
.

Helsingin Sanomat
Mikko Stig / Lehtikuva
Ulkoministeri Erkki Tuomioja
Ulkoministeri Erkki Tuomioja
.
Ulkoministeri Erkki Tuomioja lyttää presidentti Sauli Niinistön palkkionleikkausaloitetta seuranneen keskustelun nettisivullaan täysin. Tuomiojan mukaan keskustelu on parhaimmillaankin vain naiivia idealismia ja pahimmillaan kosiskelevaa populismia.
"Aloitetta on seurannut populistinen kilpalaulanta, jossa vaaditaan kansanedustajia ja ministereitä seuraamaan esimerkkiä. Perusteena ovat edessä olevat vaikeat ajat, julkisten menojen leikkaustarpeet ja mielialojen pohjustaminen yleiselle palkka-alelle, jota työnantajien Ilpo Kokkila on jo aiemmin ehtinyt tarjota", kirjoittaa Tuomioja.
Keskustelulla ei Tuomiojan mielestä ole muuta vaikutusta kuin politiikan väheksynnän lisääntyminen.
"Jos kansanedustajat olisivat ylipalkattuja, niin luulisi kaupunginjohtajien, järjestöpomojen ja yritysten pääjohtajien kilvan hakeutuvan politiikkaan", ihmettelee Tuomioja.
Tuomioja ei usko, että nimellispalkkojen lasku ylipäätään olisi toimiva keino talouden ja kilpailukyvyn vahvistamiseksi. Oikeana ratkaisuna hän pitää verotuksen progression kiristämistä ja kysyy, olemmeko nyt työnantajien EK:ta ja oikeistoa myöten valmiita siihen.
"Toivon, että tämä avaus päätyisi sen toteuttamiseen", päättää Tuomioja kirjoituksensa.
*

No comments: