January 23, 2012

Vaali-Päre kysyy: Haavisto and Hakkarainen - too strange bedfellows?


ÄTSENÄÄ AAKKEP!
I
Päreteksti on kirjoitettu kommentiksi Ironmistressin päreeseen Parajytky. Tuubivideon löysin Leevi Lehdon facebookista.
*
Ensimmäiset kunnon naurut tänä päivänä kirvoitti itse Puna-Tomi perse-analyyseineen.

Tomi said: 'Perseet (persujen kannattajat) äännestivät Väyrystä ei haavistoa. Kutinasi oli väärässä. Eikä prseitä ole kuin vaajat parikymmentä prosesnntia.'
*
Minua kuitenkin ihmetytti kaikkein eniten Justiinan [IM] väite:

'Haavisto kannattaa pitkälti samankaltaista arvomaailmaa kuin mitä monet Perussuomalaisetkin' [?]

Nationalistista populismia? Arvokonservatiivisuutta? Uskonnollisesti ja etnisesti valikoivaa suvaitsevaisuutta - esimerkiksi muslimi-maahanmuuttajien käännyttämistä kristinuskoon ja heidän erityisvalvontaansa? EU-vastaisuutta? Jne.

Vai onko nyt niin, että itsensä syrjityiksi kokevat tuulipukutaajamien persu-Taavit ja- Tiinat löytävätkin Suuren Idolivaalin toisella kierroksella itsensä yhteisestä sängystä kaltoin kohdellun homoväestön ja sateenkaari-anarkistien kanssa, joilla riittää loputtomiin valitettavaa naisten, lasten ja ylipäätään kaikenlaisten vähemmistöjen syrjinnästä?

Huolimatta siitä, että mitä ilmeisimmin kyseessä on persujen kokemus- tai samaistumis-fantasiasta syntynyt poliittinen ja psykologinen väärinkäsitys, niin ainakin se sopii erinomaisesti äänestystaktikoinnin mielikuva-perusteeksi juuri nyt.

Ja jos ymmärrän vähääkään Timo Soinin poliittisia tarkoitusperiä, niin hän saattaa Haavistoa kannattaessaan jopa valmistella avausta myös laajemman poliittisen kommunikaation mahdollisuuteen vaaleanpuna-vihreitten vastustajiensa kanssa, mikä taas merkitsisi demareitten ja kepulaisten muumioitumis- ja museoitumiskehityksen nopeutumista poliittisena voimana, mitä voinee pitää Soinin poliittisen toiminnan perimmäisenä päämääränä.

Samalla voitaisiin muistuttaa myös Kokoomusta vallan katoavuudesta ja monetaristisen manipuloinnin epäsuosiosta valitsemalla presidentiksi persujen tukemana patamustan Guggenheim-rahaporvarin ja potentiaalin Nato-lobbarin sijasta ulkopoliittisesti kokenut ja pätevästi vihreä diplomaatti.

Näin alkaa Suomen puoluepoliittinenkin kartta muuttua.

2
Haaviston luonteva avoimmuus homoutensa suhteen, asiallinen ja rauhallinen olemus sekä kansainvälisen diplomatian tuntemus herättävät minussa kunnioitusta.

Jos äänestän edes toisella kierroksella, äänestän Haavistoa, vaikka en henkilökohtaisesti pidä presidentti-instituutiota enää lainkaan tarpeellisena suomalaisessa nykydemokratiassa.

Kokoomuslaisen pääsy presidentiksi pitäisi kuitenkin estää, ja se on ehkä ainut syy, joka saisi minut vaaliuurnille tällä kertaa.

II
Julkkis-pellejä riittää mediassa pilvin pimein. Miksi alentaa todellista valtaa vailla oleva valtion päämies sellaiseksi? Joulupukki olkoon meidän nukke-presidenttimme. Eduskunta sen sijaan päättäköön maan todellisista ongelmista ja asioista.
 
III
http://www.youtube.com/watch?v=Og2NIwoDNKg
Hitler saa kuulla Väyrysen tipahtaneen toiselta kierrokselta. Miten Aatu näkee Pekan ja Saulin pärjäävän vastakkain?
*
http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_presidentinvaali_2012
http://takkirauta.blogspot.com/2012/01/parajytky.html
http://fi.wikipedia.org/wiki/Leevi_Lehto
http://pienipiiri.blogspot.com/
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pekka_Haavisto
http://fi.wikipedia.org/wiki/Teuvo_Hakkarainen
http://www.hs.fi/politiikka/Teuvo+Hakkarainen+kiist%C3%A4%C3%A4+tukevansa+Haavistoa/a1305554037793
http://pienipiiri.blogspot.com/

6 comments:

Ironmistress said...

'Haavisto kannattaa pitkälti samankaltaista arvomaailmaa kuin mitä monet Perussuomalaisetkin' [?]

Nationalistista populismia? Arvokonservatiivisuutta? Uskonnollisesti ja etnisesti valikoivaa suvaitsevaisuutta - esimerkiksi muslimi-maahanmuuttajien käännyttämistä kristinuskoon ja heidän erityisvalvontaansa? EU-vastaisuutta? Jne.


Tolkkua, realismia ja pragmaattisuutta.

Haavisto on homo. Hän tietää tasan tarkkaan että mikä hänen kohtalonsa on muslimien kynsissä ja hänellä on hyvin realistinen käsitys sekä islamista uskontona että islamilaisista kulttuureista. Ja hän on sanonut sen ääneen.

Toisin kuin vihreät yleensä, hän edustaa järjen ääntä, substanssia ja tolkkua. Hän on laajasti sivistynyt ja hän myös tietää, missä kulkevat suvaitsevaisuuden rajat ja hän ymmärtää, ettei EU ole mikään auvoinen ideaaliyhteiskunta eikä Kreikan ammottavaan mustaan aukkoon pidä lappaa rahaa.

On muistettava, että hädän hetkellä suomalaisilla ei ole ketään muita kuin toiset suomalaiset eikä tässä maailmassa jaeta säälipisteitä naiiviudesta. Haavisto voi olla idealisti, mutta hän ei ole typerä.

Eikä hän ole valmis myymään isänmaata kilon palasina parhaan tarjouksen tekijöille.

Nämä vaalit eivät olleet kannanotto Perussuomalaisia, vaan SDP:tä vastaan. Lipponen ja siinä sivussa koko SDP tuli alas kuin lentokone lattakierteessä. Demareilla on nyt itsetutkiskelun paikka ja mietintä että miten tässä nyt oikein näin pääsi käymään.

Rauno Rasanen said...

Hitto. Kerrankin olen lähestulkoon samaa mieltä kanssasi - [hmm - onkohan torjunta-obsessioni päässyt pettämään?].

Sammalkieli said...

Itse annoin äänestäjänä jo suurimman kuviteltavissa olevan uhrin Niinistön valinnan estämiseksi: Äänestin Väyrystä.

Väyrynen kun olisi ollut Haavistoa uskottavampi kilpailija Niinistölle.

Kepu pettää aina?

Nyt näyttää siltä että Niinistö voittaa, mutta jokainen ääni Haavistolle on silti tarpeen.

Vaikka eräänlaisesta pellenvirasta onkin kyse. Tai ehkä juuri siksi.

Riku Riemu said...

Tuossa julkkis-pelle asiassa olen hieman eri mieltä, populäärikulttuurista pitäisi presidentinvaaleissa ottaa oppia.

Big brotherin tavoin ehdokkaat äänestäisivät toisiaan pudotukseen, lopullisen ulosheittämisen tekisivät sitten kansalaiset äänillään. Draamaa tosi myös yllättävät uusien ehdokkaiden mukaan ottamiset ja pudonneiden uudestaan kilpailuun nostaminen.

Kaikkein oikeudenmukaisimpana pitäisin, jos alkuperäisten ehdokkaiden olisi kaikkien annettu toimia joitain kuukausia presidenttinä, kansalaisten äänet ratkaisisivat vain kunkin ehdokkaan virassaoloajan.

Rauno Rasanen said...

Rikun ehdotuksesta löytyy 'salattua' järkeä - jopa minulta salattua :\].

Ari said...

Aikooko Sauli (tai Pekka) presidenttinä lakkauttaa järjestöjä? Ainakin Halosen aikaan Suomalaisuuden Liiton hallituksessa todella kuulimme tämmöisestä aikeesta lakkauttaa liittomme!

Suomi = diktatuuri.

Paavo Lipposen viha Jussi Niinistöön johtuu tämän taustasta Suomalaisuuden Liitossa.

I have been a member of the board of the Finnish Alliance. In one meeting I heard in my own ears, when the chair told the board that Helsinki district court (käräjäoikeus) was ready to ban our organization! An official had told this threat to our chair in a meeting in the Ministry for Internal Affairs.

A government's threat to ban a peaceful organization (because of its opinions) violates the principles of democracy.

As far as I have understood, leading politicians and the president were responsible for this threat to ban the Finnish Alliance - without any reason!