October 5, 2014

Pinnan syvyys – syvyyden pinta

‘Suosimme monimutkaisen ajattelun yksinkertaista ilmaisua. Puolustamme suuria hahmoja, koska niillä on yksiselitteinen vaikutus. Toivomme pystyvämme perustamaan uudelleen kuvapinnan. Kannatamme litteitä muotoja, koska ne tuhoavat illuusion ja paljastavat totuuden.’ [Mark Rothko, Adolf Gottlieb].
*

4 comments:

Rauno Rasanen said...

Jokainen julkaistu päre on nyt viimeinen.

Sammalkieli said...

Takkinauta hermostui, kun aloin saivartelemaan hänen blogissaan. Kirjoitin:

(Nyt varoituksen sana blogiemännällekin. Pidät mainosrahoitteista blogia ja keskustelukerhoa, joten mutatis mutandis sinut voidaan rinnastaa elinkeinonharjoittajaan. Tästä johtuen voidaan argumentoida, että rikoslaissa oleva syrjinnän kielto koskee myös sinua. Et voi antaa minulle porttikieltoa vain siksi että olen henkeen ja vereen marxilainen kommunisti, koska tuolloin porttikielto olisi mahdollisesti rikos ja samalla myös loukkaus perusoikeuksiani vastaan.

Mutta koska muistamme Leninin sanat laihoista papeista, olemme oikeastaan porttikiellosta jopa mielissämme, vaikka se mahdollisesti antaisikin aihetta rikosilmoituksen tekoon.)


Sain tällä viestillä porttikiellon loppukuuksi - juuri tänään, kun ajattelin pitää välipäivän gradun teosta ja julistaa totista marxilaista sanomaa blogikansalle. Taidan mennä kaljalle.

Tekele on muuten jo lähes valmis, siinä on jo 80 sivua. Ajatuksia löytyy muttei varsinaista ajatusta. Mutta oletan viimeisimpien päreiden perusteella että sua ei nyt enää tässä vaiheessa hirveän paljoa jaksa mun saivartelut kiinnostaa?

Rauno Rasanen said...

En lue enää mitään.

Sammalkieli said...

Olisi varmaan pitänyt ryhtyä tekemään gradua jo kolme vuotta sitten. Nyt kun tekele on lähes valmis, ymmärrän millaista sontaa olen nettiin suoltanut vuosikaudet, niin teoreettisesti kuin poliittisestikin.

Oppia ikä kaikki.