July 30, 2010

Jalopeura(tar) Juudan sukukunnasta, Daavidin juurivesasta

Former Mossad agent Tzipi Livni has reached top echeleons of Israeli politics.

Onko Ironmistress Tzipi Livnin suomalainen kolleega?

[K-mafia tarkistelee, onko tekstiin jäänyt maamiinoja (on jäänyt, niinkuin pitikin) - viimeksi klo: 22.45)]
1
Elisa kirjoitti edellisen päreeni kommentissaan Takkiraudan päreeseen viitaten: 'Lasten pakkohuostaanotoista tulee ensimmäisenä mieleen aboriginaalien kohtelu viime vuosisadalla. Jopa satatuhatta lasta erotettiin väkivalloin vanhemmistaan, suvustaan ja kulttuuristaan. Vain heidän etnisen taustansa takia. - - En pysty ymmärtämään, että yksikään itseään järkevänä pitävä ihminen voisi tänä päivänä kannattaa moista ajattelua. Jopa Australian pääministeri on pyytänyt aboriginaaleilta anteeksi heidän kohtelua.'

Vaikea on minunkin ymmärtää Takkiraudan etnisen puhdistuksen vaatimuksia romanien suhteen. Ja tämähän ei ollut suinkaan mitään poikkeuksellista puhetta häneltä - päinvastoin. Mutta olennaisinta nyt lienee, että tällä kertaa tuo puhe täyttää rasismin tunnusmerkit, koska se kehottaa tietyn kansanryhmän sisäisen integraation ja identiteetin murskaamiseen.
..................
On tullut aika toimia. Emme voi enää antaa vihollisen noin vain soluttautua maahamme Suomen maahanmuuttolakia emmekä edes kansainvälisiä diplomaattiteitä hyväksi käyttäen.

Esitänkin Ruukinmatruunasta seuraavassa vakavan epäilyn, joka saattaa tietysti viedä minut juridisesti heikoille jäille, mutta joskushan kyseinen epäily on tuotava ilmi/julki. Olkoon se hetki nyt.

Matruunan esittämät vaatimukset eli totuudet kuten hän niin mieluusti sanoisi (esim. romanilasten pakkohuostaanoton välttämättömyys ja islamistien tehostettu tarkkailu), ovat saaneet minut epäilemään hänen toimivan (natsien Waffen-SS:n verratun) Israelin tiedustelupalvelu Mossadin laskuun Suomessa.

Joten kun Matruuna nyt sanavapauden nimissä vouhkaa Stasi-listojen julkistamiseksi, niin minä vaadin saman sananvapauden nimissä (sekä demokratian, liberalismin ja ylipäätään kaikkien mahdollisten ihmisoikeuksien nimissä) tutkimaan myös Ironmistressin nykyiset kytkennät Israelin turvallisuuspoliittiseen tiedusteluun Suomessa.

Ironmistress (mitä ilmeisimmin Mossadin antama koodinimi) saattaa olla Israelin agentti - vakooja, jolle on annettu missio koskien maahanmuuttopolitiikkaamme.

On myös enemmän kuin toivottavaa (sillä RM ei toimi yksin), että poliisi ryhtyisi tutkimaan esim. Ben Zyskowitsin, Ruben Stillerin ja ylipäätään kaikkien Suomen juutalaisten (etenkin sionistiepäiltyjen) Mossad-kytkentöjä mitä pikimmin. Näillä ihmisillä saattaa olla salainen agenda kaapata valta Suomessa ja alistaa sen alkuperäisväestö hallintaansa aivan kuten Israel on tehnyt palestiinalaisille Gazan alueella.

Kuvitelkaapa vain Suomi sionistien alistus- ja kostopolitiikan leirinä. Näin Giorgio Agambenin State of Exception toteutuisi yllättävällä tavalla jopa täällä demokraattisessa lintukodossamme.
Suomen kansan kulttuurisen identiteetin murtamiseksi ja valtansa lopulliseksi sinetiksi Mossad jopa säätäisi lain, joka pakottaa Suomen aboriginaali-miehet - myös aikuiset! - ympärileikattaviksi. Mikä julkea (chutzpah) nöyryytys!
.......
Hämmästellessänne häikäilemätöntä ja uhkarohkeaa röyhkeyttäni - olenhan asettamassa päätäni Jalopeuran (Juudan sukukunnasta, Daavidin juurivesasta) kitaan, korostan uudelleen, että jos kerran joku puolimilitantti juutalainen anti-islamistitar saa sananvapauden nimissä esittää joitain vähemmistöjä niin raaan rankasti diskriminoivia kommentteja kuin Takkirauta, niin sillä samalla oikeudella minä vaadin hänen Mossad-taustojensa tutkimista, koska eivätkö juuri tuollaiset kommentit ole täydellisessä ristiriidassa sen demokraattisen ja sananvapaudesta kumpuavan mielipiteenvaihdon kanssa, jota Takkitauta niin kovin (tekopyhästi) itse väittää edustavansa.

Olen kyllästynyt tämän naisen henkilökohtaisten intressien saneleman turvallisuuspolitiikan ylilyönteihin, joita hän pitää universaaleina totuuksina - yhä silti väittäen olevansa johdonmukainen. Kyse ei kuitenkaan ole loogis-käsitteellisestä johdonmukaisuudesta vaan a) laskelmoivasta opportunismista, joka kätkee rasistisen mielenlaadun, b) järjen käytön perimmäisten ehtojen ymmärryksen puutteesta, c) situationaalisesta naisen logiikasta (oman viiteryhmän, oman perheen ja omien lasten turvallisuus sanelee täysin poliittisen etiikan ehdot), d) kaikista edellä mainituista yhtä aikaa.

Voiko demokratia sietää loputtomiin ihmistä, joka väittää toimivansa demokratian ja sananvapauden nimissä, vaikka hän toistuvasti kehottaakin syrjimään tiettyjä etnisiä ryhmiä? Hyvät ihmiset, minä sanon teille: EI VOI!
.....
Kaiken edellisen kirjoitan Kunnian ja Omantunnon, Sananvapauden, Totuuden ja ennenkaikkea Tosiasioiden nimissä - käsi Raamatulla.

Rauno Räsänen Helsinki, Suomi, Finland (parlamentaarinen demokratia, toistaiseksi), 30.7.2010

2
Tässä de-rasismifikaatio-videossa olen henkilökohtaisesti opettamassa myös Ruukinmatruunaa suomalaisen yhteiskunnan demokraattisille tavoille. Se ei ole tietenkään helppoa, sillä kaikki Mossad-agentit on koulutettu aivopesumenetelmällä. Puhdistava vasta-indoktrinaatio vaatiikin erittäin jämäkkää ja pedagogisesti oikeaa asennetta. Mutta sitä minulta kyllä löytyy: http://www.youtube.com/watch?v=TE_rwRTzEDI
*
http://takkirauta.blogspot.com/2010/07/ranskalaista-kovamielisyytta.html
http://fi.wikipedia.org/wiki/Mossad
http://fi.wikipedia.org/wiki/Waffen-SS
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tzipi_Livni
http://en.wikipedia.org/wiki/Tzipi_Livni
http://wanted.org.il/tzipi_livni_en.htm
http://keskustelu.suomi24.fi/node/8668169
http://en.wikipedia.org/wiki/Giorgio_Agamben#State_of_Exception_.282005.29
http://en.wikipedia.org/wiki/Situational_ethics
http://www.topnews.in/regions/gaza

July 29, 2010

Niin makaa romani kuin petaa. Se sai sitä, mitä se tilas. Hyvin poltettu. - - Hei - tuolla menee yks niitten lapsi, otetaan se kiinni ja pelastetaan rikoksen tieltä!

Läger i lågor: Ett romskt läger har satts i brand vid en attack mot de förtryckta invånarna. Högeralliansen gör sitt för att ge främlingshatet bränsle. - Hatet mot romaner eldas på i Italien. Berlusconi vill kasta ut flyktningar och stänga gränseran till landet (2008).

1
Ironmistress kirjoitti 29.7 päreessään 'Ranskalaista kovamielisyyttä': Niin makaa kuin petaa. Aikuinen ihminen ottaa itse vastuun valinnoistaan ja teoistaan, ja kärsii rangaistuksensa täysimääräisenä....Lapsia kuitenkin eniten käy sääliksi. Heidät pitäisi ottaa välittömästi huostaan ja kasvattaa pois tuosta antisosiaalisuuden kulttuurista. Heissä kuitenkin on toivo.
*
Ottamatta kantaa romanien anti-porvarilliseen elämäntapaan Ranskassa tai muualla totean kuitenkin, että siteeraatusta tekstistäsi huokuu koston etiikkaa, sillä miten paljon yhteiskuntarauhan nimissä oikeutettua sortoa noihin lauseisiin kätkeytyykään - ja miten viattoman kauniisti ja hyveellisesti ne silti lausutaan.

'Oikeudenmukaisuutesi' loppuhuipennus oli kuitenkin jättää jopa minut sanattomaksi. Romani-lapsetko pitää riistää hirviömäisiltä vanhemmiltaan, jotteivät he saastuisi näitten teoista, elämäntavasta ja ajatuksista?

Nimittäisin näin härskiä paternalismia sofistikoituneeksi joukkoraiskaukseksi. Molemmisssa tapauksissa voittaja pyrkii jatkamaan omaa sukuaan (ja omia traditioitaan) suoraan vihollisessa. Kyseessä lienee tehokkain tunnettu tapa murtaa tappion kärsineitten ja alistettujen identiteetti eli kulttuurinen itsetunto. - Tai ei sentään - kaasukammio oli se tehokkain ja 'siistein'. Miksi emme siis käyttäisi jälleen sitä?

2
Jos/kun halveksituilta etnisiltä ryhmiltä riistetään niiden oman symbolisen identiteetin rakentamisen ja esittämisen ulkoiset mahdollisuudet kulttuurisen assimilaation 'demokraattisella ja universaalilla' pakkovaatimuksella, niin välittömät seuraukset ovat yleensä väistämättä ikäviä (ks. kuitenkin PS 1).

[Pohjanmaan muinaista häjyilyäkin voi suurelta osin pitää yhteisöllisen paikkansa ja roolinsa yhteiskunnan muuttumisen myötä menettäneitten nuorten miesten uhoilevana angstina. Piti näyttää kovikselta juuri sen takia, että aiemmin valmiina peritty identiteetti puuttui. - Tässä ilmiössä oli kuitenkin kyse suomalaisen maaseudun ja yhteiskunnan sisäisestä muutoksesta, ei hallitsevan väestön antisosiaalisiksi kokemiin ulkomaalais-vähemmistöihin kohdistamasta painostuksesta.]

Nicolas Sarkozy tulee siis varmasti saamaan (lisää) sitä, mitä tilaa: verta hikeä ja kyyneleitä, vaikka lopulta päädyttäisiinkin siihen, että pakko-assimiloitavan etnis-ideologisen ryhmän (lähinnä islaminuskoiset) oma kultuurinen identiteetti sopeutuu (tapahtuu alkuperäisen identiteetin 'sukupuuttoon kuoleminen') eli siitä tulee hallitsevan liberaali-demokraattisen 'body-snatcher'-luokan kaappaamaa, originaalisuutensa kadottanutta kuluttaja-massaa.

PS 1
Kaikki etniset ryhmät eivät ole niin fiksuja vai pitäisikö nietzscheläisittäin sanoa 'reaktiivisessa ja ressentimenttisessä vallantahdossaan' ovelia/luovia kuin juutalaiset, jotka ovat assimiloituneet diasporassaan eurooppalaiseen perinteeseen lähes paremmin kuin eurooppalaiset itse.

Israelin valtio kertoo kuitenkin (sionistisen) totuuden myös juutalaisesta heimosta, sillä missäpä muualla osattaisiin (valloittajakuningas Davidin hengessä) kiduttaa vihollista nykyään niin 'laillisen hienostuneesti' kuin Gazan palestiinalaisleirissä? Jopa USA:n haukkojen rakentama Guantanamo on Gazan rinnalla peräti epäinhimillisen tökerö camp. USAn johtava eliitti (joka nykyään pelkästään tappaa - - talebanien näköisiä siviilejä) onnistuikin indoktrinoimaan rasistista paranoiaa huomattavasti fiksummin ja tehokkaammin -50-lukujen kommunistivainoissa. Oi niitä aikoja - -

Mutta onhan meillä Suomessa sentään oma Ruukinmatruunamme, joka luultavasti jo lähitulevaisuudessa löytää antisosiaalisuus-geenin, jonka poistaminen mm. romaneilta ja muhameteilta tuleekin mullistamaan koko maahanmuuttopolitiikkamme! - Ruukinmatruuna - kulttuurievoluution kärjessä! (ks. kuitenkin PS 2)

PS 2
'Evoluutio-teoria ei ainakaan auta tässä asiassa yhtään mitään. Koko teoria on muuteski helvetin epäselvä, noin niinko loogisestikin. Se joka menestyy, sen pitikin menestyä; se joka hävii, sen pitikin hävitä. Syvällistä sano entinen mummo. Menestymiselle ja häviämiselle ei anneta mitään menestymisestä ja häviämisestä riippumattomia ehtoja, mistä seuraa, että koko juttu kiertää omaa napaansa' (vrt. karman laki/rr).

Pauli Pylkkö: Luopumisen dialektiikka, luku Vuorovesi, s.159.
*
http://takkirauta.blogspot.com/2010/07/ranskalaista-kovamielisyytta.html
http://actuspurunen.blogspot.com/2010/07/gnostilaiset-regionalistit.html
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pauli_Pylkk%C3%B6
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/ollesvenning/article2539173.ab
http://en.wikipedia.org/wiki/Invasion_of_the_Body_Snatchers
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruumiinry%C3%B6st%C3%A4j%C3%A4t

July 28, 2010

Etsi tästä päreestä tosiasioihin perustuva argumentatiivinen kannanotto maahanmuuttajaongelmaan

Suomessa ymmärrettiin jo 20 vuotta sitten, miten maahanmuuttajiin pitää suhtautua. - Tai ainakin Kari Suomalainen 'ymmärsi'. - Vapauden ja orjuuden lippulaiva, USA, tulee siis tällä kertaa jälkijunassa.
*
Los Angeles/Phoenix. Yhdysvalloissa liittovaltion oikeusistuin kyseenalaisti keskiviikkona Arizonan tiukan maahanmuuttolain kiistanalaisimmat osat, minkä seurauksena lain toimeenpano lykkääntyy osittain. Laista väännettäneen kättä maan korkeinta oikeutta myöten.

Tuomari Susan Bolton teki ratkaisunsa vain muutamia tunteja ennen kuin laki olisi astunut voimaan. Laista valitti oikeuteen liittohallitus, koska tähän asti maahanmuuttoon liittyvät rikokset ovat kuuluneet liittovaltion toimialaan.

Oikeus ei hyväksynyt esimerkiksi lainkohtaa, jonka mukaan laiton siirtolainen syyllistyy rikokseen, jos hän hakee tai tekee töitä. Lisäksi siirtolaisen ei voi katsoa syyllistyvän rikokseen vain siksi, ettei hänellä ole oleskelulupaa mukanaan.

Tuomari torppasi myös lainkohdan, joka olisi velvoittanut poliisit varmistamaan, onko jostain muusta rikkeestä tai rikoksesta epäilty ulkomaalainen maassa laillisesti.

Siirtolaislain on määrä astua voimaan torstaina.

Laki antaa poliisille valtuudet kysyä henkilöpapereita kaikilta laittomiksi siirtolaisiksi epäillyiltä. Jos papereita ei löydy, voidaan henkilö pidättää ja myöhemmin karkottaa maasta.

Poliiseja on koulutettu tunnistamaan laittomat siirtolaiset muun muassa huonosta englannin taidosta ja hermostuneesta käytöksestä. Lain kritisoijat pelkäävät, että kaikki etniset ihmisryhmät joutuvat poliisin hampaisiin.

Monissa muissa osavaltioissa kaavaillaan samantyyppisiä lakeja kuin Arizonassa. Osa niistä kieltäisi esimerkiksi asuntojen myymisen tai vuokraamisen laittomasti maassa oleskeleville.
(HS.fi, 28.7)
*
http://kuvaton.com/browse/13147
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Oikeus+torppasi+Arizonan+siirtolaislain+kiistellyimm%C3%A4t+osat/1135258903803

Tunnista kännit ja krapulat-wiki

 'Huh. Tulipa imastuu hiukan liikaa kerralla.'







Känni- ja krapulatyypit

Ampiais-känni:
Kiemurtelee ja pörisee itsekseen.

Hitler-känni:
Sammut bunkkeriin.

Kristofer Kolumbus -känni:
Et tiedä, mihin olet menossa, etkä perille päästyäsi tiedä, missä mahdat olla - mutta koko reissu menee valtion piikkiin.

Tuhkimo-känni:
Tulet himaan ilman toista kenkää.

Ruusus-känni:
Sammut sadaksi vuodeksi.

Pieni Merenneito -känni:
Jalat eivät irtoa toisistaan ja haisevat silakalle.

Telaketju-känni:
Kuljet otsa rypyssä eteenpäin.

Ristisana-känni:
Menet kapakkaan pystysuorassa ja palaat kotiin vaakasuorassa.

Keila-känni:
Kaadut heti kun joku tönäisee.

Penis-känni:
Olet koko illan suurin mulkku.

Mandoliini-krapula:
Kädet tärisevät niin, että soittotaidossa löytyy, vaikkei nuotteja tunnekaan.

Lumikki-krapula:
Heräät aamulla seitsemän miehen kanssa.

Punahilkka-krapula:
Heräät isoäidin kanssa samasta vuoteesta.

Keisarin uudet vaatteet -krapula:
Heräät aamulla alasti kadulla.

Ruma ankanpoikanen -krapula:
Aamulla on vieressä väärät munat.

Nalle Puh -krapula:
Aamunkankeudessa et saa sormia varpaisiin ja hampaissa on plakkia kuin olisit pessyt ne hunajalla.

Roope Ankka -krapula:
Olet hommannut ison kasan rahaa ilman housuja.

Mikki Hiiri -krapula:
Korvat ovat turvonneet palloiksi, käsissä on valkoiset käsineet, mutta frakista ei ole tietoakaan.

Iso Paha Susi -krapula:
Henki haisee niin pahalle, että puhaltamalla kaataa ladon.

Hannu ja Kerttu -krapula:
Aamulla voit kätevästi suunnistaa vessaan yöllä oksennettua vanaa seuraillen.

Peppi Pitkätossu -krapula:
Heräät aamulla hevosen ja apinan välistä.
*
http://www.youtube.com/watch?v=AKc1Hjjz1Ys
Kummeli: krapula, hang over
*
http://www.all4humor.com/picture/funny-pictures/alcohol-hangover.html
http://www.hulvaton.com/huumori/index.php?option=com_content&task=view&id=21&Itemid=43

July 27, 2010

Bulu bulu bulu - koe nyt lemmen waltaisa woima, ilman aatteita, ilman vaatteita, varassa vaistojen

Lähdetäänkö humppaamaan Bulu?
*
Iltapäivän ratoksi soitamme nyt humppaa demokraattisesti niin rasistisille tosikoille, humaaneille mies-älyköille kuin piinkoville ura-älyttärillekin. - Humppaa itsesi tainnoksiin lemmen voimalla!
Olen jäänyt hetkellisesti? koukkuun tähän tsipaleeseen - - - vielä vähän lisää volyymia naapurin tummalle sinkkurouvalle. Eiköhän ala kohta jo silläkin alushousun puntti (?) väpättämään tai ainakin stretsinauha löystymään - varsinkin näillä helteillä ja nimenomaan tällä humpalla.
*
http://www.youtube.com/watch?v=gIO_1AAY2ME
Pirkka-Pekka Petelius - Bulu bulu bulu - (Huom! Sanat alkaa vasta about kohdassa 00:50, joten humpatkaa itsenne hyvään menohikeen jo ennen sitä).
*
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pirkka-Pekka_Petelius
http://www.fono.fi/KappaleenTiedot.aspx?ID=26db07b6-20bf-4039-ba21-1c7da8684d26&culture=fi
http://africanamericanhair.wordpress.com/
http://africanamericanhair.wordpress.com/2008/07/14/black-women-and-makeup-how-to-do-it-right/

July 26, 2010

Mä silmät luon ylös taivaisiin - rukous(?)

1
Jälleen retro-näyte hektiseltä heinäkuulta 2008.- Tästä tekstistä, mikä se genreltään lieneekään, olen ylpeä. Lähdin kirjoittamaan tätäkin ikäänkuin nollapisteestä, vain yhden tietyn tuntemuksen tai enintään 'tunneidean' varassa, mutta sihen intuitioon kannatti  luottaa.

Fragmenttini on kuin ekspressionistinen maalaus tai stravinskiaaninen sävelten ja rytmien yhtäkkinen ryöpsähdys, joka nostaa erinomaisesti mieleeni kirjoitusaamun tunnelman.

Raivokkaasti pursuavaa automaattikirjoitusrönsyä eri perspektiiveistä tarkastelemalla taidefilosofit löytänevät tekstinkuljetuksesta ilmaisu- eli tunne-elementin ohella myös jotakuinkin koherentin (tai ainakin 'ei-hajoavan') sommittelun (muodon) sekä jopa esittävyyden eli lopulta rukoukseksi muotoutuvan eksistentiaalisen hämmennyksen huolimatta arkisessa havaintokaaoksessaan elävästä, mieleltään maanisesta ja muutenkin hieman 'tärähtäneestä' kertojaminästä.

Tämä runo? siis on kuin onkin jonkinlainen yritys rukoukseksi. Että jospa kaikki vielä käy ihan hyvin, vaikka jo heti aamu on täynnä uhkaavia ja painostavia elementtejä. - Kyse ei kuitenkaan ole mistään krapuladepiksestä vaan kuten sanottu hypomaanisesta tilasta, jonka syytä ei kerrota tai ehkei edes tiedetä, mutta jossa havaintojen ja kokemusten vyöry lähes ylittää kertojan mielen kestokyvyn. Ajoittain ehkä käydään lähellä psykoosia. Mutta vain käydään, sillä lopussa, kuten yleensä aina, elämä asettuu arkisiin rutiineihinsa: tiskataan,  juodaan teetä ja rauhoitutaan kohti kuolemaa tässä elämässä. Amen.

[Yrittäkääpä lukea/lausua ko. teksti ääneen. Se nimittäin on kirjoitettu 'ääneen'. Radiokuuluttajaa imitoiden. Vasta kun sain lauserytmit rimmaamaan omaan lausuntaani, hyväksyin lopullisen version. - Tietenkään en voinut kirjoittaa tekstin sisään lausumiseen liittyviä ohjeita/seikkoja kuten intonaatiota, korkoa, aksenttia, ylipäätään prosodista struktuuria, eikä lopputuloksen toki muutenkaan, tajunnanvirrasta (olkoonkin kontrolloitua) johtuen, ole mahdollista yltää täydelliseen harmoniaan. Joten sen täytyy olla epätäydellisen harmoninen ;\].

2
Utsjoki Kevo ohutta yläpilveä hirviä havaittu lautoissa saderintama lähestyy kaakosta lujaa vauhtia tuuli puhaltaa pilviä eteenpäin aurinko on keltainen mutta huomenna ei ole pouta menenkö kalaan en mene taidan lähteä nussimaan vitut minä säästä välitän käyn ylikierroksilla aja varovasti isi täällä muumipeikko ostakaa terveysvaikutteisia HK:n makkaroita vähän kaloreita enemmän laiffii minä rupean laihduttamaan eihän tällaisen pöntön kanssa jaksa erkkikään taas pilviä tulossa tuuli on kääntymässä alaspäin itä on punainen länsikaakosta etelään Radovan Karadžić pidätetty hullu psykiatri runoilija tappaja hirttäkää se koivun oksaan kosto on suloista rakkaus on julmaa olen puhunut itseni puhki se nainen skalpeerasi minun sieluni olen niin onnellinen tärähtänyt kajahtanut pönttö maailmassa on hyvä olla jos rakastaa voi murhata siunaten koska kaikki käy jälleen on tulossa pilviä takavasemmalta väistän niitä ja moikkaan ystävällistä porukkaa naapurin elähtäneillä kaksossisaruksilla on koira jonka haukkuminen kuulostaa särkyneen pillin vihellykseltä vihaan sitä ääntä idioottimainen piski mutta minä vaan tiskaan astioita juon aamuteetä ja luon silmät ylös taivaisiin.
 
http://actuspurunen.blogspot.com/2008/07/m-silmt-luon-yls-taivaisiin.html
*
Joka on kiinnostunut estetiikan teoriasta eli taiteen filosofiasta, sille tämä kirja on must: http://alastonkriitikko.blogspot.com/2010/04/luettua-4-johdatus-taiteenfilosofiaan.html
http://www.ksml.fi/viihde/kirjat/richard-eldridge-johdatus-taiteenfilosofiaan/561265
 
http://berto-meister.blogspot.com/2009_03_01_archive.html

Ufonaisen paluu

Ettei vain olisi kuvan teini-Ufotar vielä silkkaa sakkolihaa? No - eikun silmät kiinni ja menox sano Anni Lenox.
*
Pitkästä aikaa laadukas (mutta omituinen) Retro-Päre melkein tasan kahden vuoden takaa (23.7. 2008). Minulla meni silloin aika lujaa. Mutta se pään sekopäisyys ei johtunut helteestä vaan ufonaisesta.

Tämä päre sopii kuitenkin tällä kertaa omistaa Ironmistressille - ikäänkuin viimeaikaisten väittelyittemme yhteenvetona? - Ollos siis niin hyvä - Ufotar - sä karman lain imputoitu ektoplasma (PS.). - [Sensuroidut kohdat sisältävät edelleenkin salaista/salattua - jopa kiellettyä tietoa eli ihka aitoa gnosista].

I
Tänä aamuna olen rauhallinen. Kuunnelkaapa. Minussa ei liikahda lehtikään. Olen kuin tyydytetty lahna. Suusta vähän kuplii vaahtoa. Lähetän terveisiä merimiehille. Hohiiohoi! En ole mikään Mikki Hiiri merihädässä. Istun Suomen Joutsenen kannella turvassa. Kivalta tuntuu. Ajattelin, josko vallan ryhtyisin meren eläväksi ja asettuisin asumaan vetenalaisten vehkeitten valtakuntaan. Palaisin kohtuun ja viettäisin luppopäiviä koko loppuelämäni. Antaa naisten tehdä työt. Minä poika vaan kirjoittelen. Milloin huvittaa. Pysy siis poissa kavala maailma! Mutta anna kuitenkin mulle mun jokapäiväinen inspiraationi. Ei minulta mitään puutu. Olen kuin Esko-Kreeta tai Kreeta-Esko. Oikein meni molemmin päin. Ehkä alan kohta uskoa jopa Jumalaan. Minulla on siihen nimittäin hyvä syy. Terveisiä vaan evidentialisteille. (Nuo idiootit!)

II
Kohtasin kerran tiellä Ufonaisen, hän lausui mulle näin: hankkios itsellesi hengen (ja ruumiin, lat. huom.) vapaus, se sulle onnen tuo. Sit nyt ma yritellä tohdin. Vapautta. Mieltäni ylentäen itseäni alennan ja kevennän. Kaikki aistit valppaina haistelen, kusta tuoksu minervaisen ihmetöhnäuutelotionin, mi sieluani niin kovin ravistaa, tulla voinee. Lännest vaiko idäst? Veikkaan idäst. Walamost. Ex oriente lux. Siihen paikkaan merkkaan rux. Sitä kohti liukuu sux. Oon kuin kuin komisario Fucks (ei rimmaa - yritän uudestaan).

III
Siis. Hän. Ufonainen. Henkiruumiin kiertokulun toiseksi viimeinen inkarnaatio ennen lopullista? Nirvanaa kuiskasi hieman änkyttäen korvaani, koska olin tehnyt hänen leijuvan pyhyytensä heikoksi ylittämättömällä miehisellä tykövedollani (jota ei peilistä tosin voi huomata): o-ota v-vapaus, j-jätä k-kahleet m-maailman ja r-ruumiin. Hy-yppää - e -poroni k-kelkkaan. Ja mä hyppäsin kuin Sören K. Vailla huolten häivää. Angstini katosi. Mieleni sekosi. Onni tuli. Ja pitempään kuin tunnin oli. Ufotar muo ohjaten ympär avaruutta kiersin. Näin kaiken. Ja vielä enemmän. Näin taivaan maan. Uhkarohkeasti jopa Nirvanata viettelemään lankesin. Se viettelyksistäni onkin suurin.

Viimein päädyin apaattisen onnelliseen tilaan, jossa vallitsi ikuinen Rauha. Ikuinen Ilo. Täältä pois ma lähde lailla linnun en. Tänne pesän teen. Mut munia en haudo. (Se tuska uroksell maan pääl eläes on loppumaton: hautoo hautoo: mitään synny ei.) Sill Ikuisuudes luominen on rikos Kaikkeuden Ääretöntä Harmoniaa vastaan. Tääl saavutettu lienee nollapiste myös. Ei-mihinkään on matka ikuinen.

Ma Ufottaren kanssa leijuin yli maiseman. Hän sieluruumiini mun poltti ja päädyin [sensuroitu]. Lippaaseen mut saatuaan, sen jätti ylängölle [sensuroitu]. Siell yksinäisyydess äärettömäss kera miljardien [sensuroitu]sieluin toisten ajatonta vietän juhlaa universumin. Tähdet, kuut, planeetat on seuranain. Ja kanssa sielutovereini tulevaksi jälleen odotan ma Ufottaren tuhka-[sensuroitu]-a kultahopeista. Se lailla ystävän mut kohtaa. Se jäänne ainut ihmisen on Kohtalost.
*
http://actuspurunen.blogspot.com/2008/07/aamufantteja.html  
PS.
Imputaatio (tilastollisissa tutkimuksissa:) paikkaus, puuttuvan tiedon korvaaminen esim. keskiarvolla; (teologiassa:) hyväksilukeminen, vanhurskauttaminen; jonkun syyksi tai ansioksi lukeminen.
 
Ektoplasma (kreikk. ektos 'ulkopuolella', plasma 'muottiin valettu hahmo') tarkoittaa parapsykologiassa etenkin spiritismiin yhdistettävää nimitystä aineesta, joka saa aikaan niin sanotun fysikaalisen mediumismin eli henkimaailman materialisoitumisen. Ektoplasman väitetään olevan joko meedioiden tuottamaa tai henkimaailmasta peräisin olevaa ainetta.
*
http://hatchlings.wordpress.com/2007/01/

July 25, 2010

Gnostilaiset Regionalistit Luontoretkellä

Vasemmalla  nuori, varhaiskypsä filosofi Friedrich Schelling, jonka Perustaton, Alkuristiriidan sisältänyt luomisen metafysiikka on gnostilaista alkuperää; oikealla vanha, natsismiin kompastunut kettu, Martin Heidegger, joka melkein kirjoitti koko länsimaisen metafysiikan/ontologian uusiksi liikkuen koko ajan (etenkin vanhemmiten) saksalaisen mystiikan rajan läheisyydessä. Kumpikin filosofi tunnetaan ajattelunsa holistisesta, ei-subjektikeskeisestä 'luontoasenteesta'. 

Ympyräkaavioissa näemme yksinkertaistetusti, miten gnostilaisuus on vaikuttanut eri uskonnollisten suuntausten sisällä.

[K-mafia täydentää ja korjaa - viimeksi klo: 20.25]

I
Pauli Pylkkö on suomalainen filosofi. Hän oli Jaakko Hintikan oppilas ja toimi myöhemmin tutkijana Yhdysvalloissa ja Suomessa. Pylkön käsittelemiin aiheisiin kuuluvat logiikka, semiotiikka, kielifilosofia ja kognitiotiede.

Pylkkö ei sittemmin ole jatkanut kuuluisan opettajansa linjoilla eli kokenut kutsumuksekseen uusintaa matemaattiseksi logiikaksi nimetyn käsitepalikkapelin sääntöjä kuten Hintikka teki - pikemminkin päinvastoin.

Tätä 'kulttuuriregionalistista postfenomenologia' voinee pitää myös saksalaisen (varhais-)romantiikan ja - idealismin sekä ylipäätään saksalaisen aatehistorian tuntijana. Kirjoista kannattaa Luopumisen dialektiikan ohella mainita tässä yhteydessä etenkin The Aconceptual Mind: Heideggerian themes in holistic naturalism, 1998.

Puhukoon alla oleva teksti puolestaan. Ne, jotka tekstejäni ja kommenttejani tuntevat, ymmärtävät kyllä, miksi olen nähnyt vaivaa näiden lainausten pärettämiseksi.

Täysin ongelmatonta hyväksyntäni Pylkön esseissään esittämiä ajatuksia kohtaan ei kuitenkaan ole. Esimerkiksi: vaikkei minulla juuri liene suuria ongelmia antimodernin asenteen kanssa, niin esikäsitteellisyys/ei-käsitteellisyys onkin sitten jotain, mitä en noin vain - ainakaan ilman 'sovittelevia neuvotteluja' - sulata.

Näkisin kuitenkin, ettei Pylkkö missään vaiheessa lankea hörhöilemään jonnekin zenbuddhalaisen 'ei-minkään/tyhjyyden liturgisiin tautologioihin' (nekin menettelevät mutta vain uskonnon harjoittamisena, ei filosofiana) vaan pysyttelee selväjärkisesti 'ei-niin-kovin-tiukasti-subjektiin-kiinnittyvän-kokemuksellisuuden' ('merkillisyyden tunne eloisana tilaolona'/pp/rr) ja filosofis-teologisen gnostilaisuuden rajoilla (esim. valentinolaisuus, Mestari Eckhard, Schelling, Hölderlin, Heidegger), mikä kyllä sopii minulle erinomaisesti, sillä juuri gnostilaisuus toimi yhdistävänä linkkinä, kun itäistä holismia (eurooppalainen ajattelu on saanut ideansa Aasiasta ja Egyptistä) on yritetty rationaalisesti pakottaen kesyttää läntiseksi metafysiikaksi (esim. loogiset tyyppihierarkiat ja cogito eli substanssi- ja subjekti-metafysiikka).

II
Pauli Pylkön kirjan Luopumisen dialektiikka (2009) esittelyteksti:

Tässä teoksessa hahmotellaan dialektiikka-näkemystä, joka ei olisi sitoutunut eurooppalaisen filosofian ja tieteen keskeisiin teknisiin, loogisiin ja valistusfilosofisiin ideoihin ja uskomuksiin. Tämä vaihtoehtoinen, ajatustavoiltaan ikivanha dialektiikka voi auttaa suomalaisia merkityksiä ja ajatustapoja kohtaamaan eurooppalaisia merkityksiä ja ajatustapoja, siten ettei suomenkielen luonne ja kieleen ­kätkeytyvä luontonäkemys vaarannu.

Apu voi kulkea toiseenkin suuntaan: Uuteen tehtävään ohjattu vanha dialektiikka voi auttaa eurooppalaisia merkityksiä ja ajatustapoja sovittumaan suomalaisten ja muiden ei-eurooppalaisten merkitysten ja ajatustapojen läheisyyteen, siten ettei ei-eurooppalaisia kieliä ja kulttuureja pakoteta eurooppalaisen metafysiikan Prokrusteen vuoteeseen.

Tämän vaihtoehtoisen dialektiikan esikuvana ei toimi Aristoteleeseen palautuva klassinen logiikka ja siihen liittyvä dialektiikka (joka ei ole muuta kuin klassisen logiikan soveltamista argumentaatio-tilanteeseen) vaan varhaisempi dialektinen perinne, jonka juuret kulkevat helleenisen maailman uskonnollisen ajattelun kautta etäälle Aasian vanhoihin uskontoihin ja filosofioihin.

Tämän aristotelista dialektiikkaa varhaisemman dialektiikan jälkiä on säilynyt myös eurooppalaisen kulttuuripiirin sisällä - varsinkin Herakleitoksella mutta myös gnostilaisuudessa, alkemiassa, astrologiassa, hermetismissä, uusplatonismissa, myöhemmin Mestari Eckhartilla, Cusanuksella, Schellingillä ja C.G. Jungilla - mutta ne on teologisessa keskustelussa usein syrjäytetty kerettiläisinä ja tieteellisessä keskustelussa epätieteellisinä. Eurooppalaisen järjen kriisin selvittelyssä ja häviävän suomalaisen merkityksen elvyttämisessä näille kerettiläisille ja epätieteellisille ajatustavoille tarjoutuu odottamaton tehtävä.

III
Sitaatteja mainitun kirjan luvusta Luonto kätkeytyy katoavaan kieleen:

1
'Mekanisoituminen ja mekanistinen teoretisointi on keskeinen merkki dialektiikan poissaolosta. Luonto nähdään suurena koneena, jonka toiminta voidaan tarkasti ennustaa, mikäli alkuehdot tunnetaan.

Mutta jo klassisen mekaniikan kehittäjät tiesivät, että mikäli alkuehdot on ilmaistava reaalilukuina, ei alkuehtoja voida tarkasti ottaen koskaan määrätä; he tiesivät myös, että vain kaikkein yksinkertaisimmissa tapauksissa (mikäli funktiot ovat tasaisesti jatkuvia) voidaan liikelakien yhtälöille laskea ratkaisut mekaanisesti, ja että monissa tapauksissa ylipäätään ratkaisun olemassaoloon uskominen edellyttää apuoletuksia joita he eivät olisi hyväksyneet.

He myös uumoilivat, etteivät laskennan vaikeudet ole luonnoltaan vain käytännöllisiä, laskemisen tekniikan rajoituksista johtuvia, vaan vaikeuksien takana lymyää entistä vaikeampia ongelmia: luonnon ennustamaton pohjattomuus, jota reaalilukujen ominaisuudet jossain määrin heijastavat. Reaalilukujen ominaisuuksia ei oikeastaan vieläkään tunneta, eikä käsitteen ristiriidattomuudesta ole takeita.

Jos käytetään selkeitä, yksiselitteisiä ja edes jossakin määrin ristiriidattomiksi uskottavia käsitteitä, ei reaalilukuja pystytä edes erottamaan luonnollisista luvuista - kuten Löwenheim- Skolem-teoreemat osoittavat.

Klassisen fysiikan kehittäjät arvasivat, että liikelakien voidaan sanoa pätevän vain, mikäli olemme valmiit unohtamaan, missä määrin ne eivät päde.

On ensinnäkin unohdettava, ettei vakavasti otettaville liikelaeille löydy yksiselitteisiä ratkaisuja; ja että reaalilukuihin sidottu fysiikka on aina perustaltaan spekulatiivista, ellei huteraa. Kovin monet ovat olleet valmiit unohtamaan hyvin paljon, ja niin on syntynyt edelleenkin erittäin suosittu mekanistinen maailmankuva, jolla ei ole varsinaisia luonnontieteellisiä perusteita. Sen uusimpia saavutuksia on 'kognitiotieteeksi' kutsuttu akateeminen harharetki.

Mihin siis tieteen suurin valta ja arvovalta modernissa valtiossa ja yhteiskunnassa oikein perustuu? Ainakaan se ei perustu ajattelun hyveisiin.

Niin kauan kuin luonto on vain kone tai puisto, siis ihmisen hyödyntavoittelun uskollinen palvelija ja huvittelunhalun tyyssija, se tuskin ansaitsee kunnioitusta.

Koneessa ei ole muuta arvaamatonta kuin se, milloin se menee epäkuntoon. Joskus myös puiston laho puu onnistuu kaatumaan ihmisen päälle.

Koneen toiminnan häiriöitä on usein hyvin vaikea ennustaa ja tästä syystä mieluiten sanommenkin, ettei häiriö oikeastaan kuulu koneen toimintaan. Tekniikka-luonnontieteen mekanistisesti tulkitun maailmankuvan voisikin ottaa vakavammin, jos se osaisi ennustaa sanokaamme ydinvoimalaonnettomuudet tai öljylaivojen haaksirikot - jos siis voisimme pitää myös ydinvoimalaonnettomuutta ja öljylaivan haaksirikkoa koneena.

Kognitiotieteen voisi ottaa vakavammin, jos se osaisi sanoa jotakin mielenkiintoista mielialamuutoksista, todellisuudentajun heikkenemisestä, unista, eroottisesta kaipauksesta, rakastumisesta, Hölderlinin runoista, valentinolaisesta protologiasta...

Kun kone menee epäkuntoon, se ikäänkuin lakkaa olemasta meidän silmissämme varsinainen kone, koska kone on määritelmän mukaan sellainen kone, jonka toiminta on tarkasti ennustettavissa.

Nokkela mekanisti yrittää ehkä sanoa, että epäkuntoon mennessään kone muuttuu toiseksi koneeksi, ihmisen kannalta hyödyttömäksi koneeksi. Mutta nokkeluus ei oikein vakuuta. Sillä jos epäkuntoon mennyt kone olisi myös epäkuntoon mennessään ymmärrettävissä koneeksi, olisi se voitu myös alunperin valmistaa siten, ettei se mene epäkuntoon; tai ainakin meillä pitäisi olla rekursiivinen epäkuntoon-joutumisen teoria.

Mekanistin maailmassa koneen muutos ehjästä epäkuntoiseksi jää vaille (mekanistista) selitystä. Virhe on siis koneen sielu.

Epäkuntoon mennessään kone julistaa kuuluvansa luontoon, siis että koneessakin on jotain arvaamatonta ja ennakoimatonta, ettei se ole ihmisen sieluton orja. Oikeastaan siinä ei ole valmistusvirhettä vaan ulottuvuus, missä sen luonto ei ole täydellisesti mekanisoitavissa. Häiriö kuuluu koneen luontoon, mutta koneen luonto ei kuulukaan koneen tavalliseen määritelmään.

Ei ihme, että laskettavuuden teoria käsittelee aina abstrakteja automaatteja, ei konkreettisia koneita, joilla on luonnollisia heikkouksia. Samasta syystä logiikka erotetaan päättelyn psykologiasta, mikä puolestaan erotetaan aivotapahtumien tutkimisesta. Näin loogikot saavat jatkaa puuhailujaan rauhassa ja väittää esimerkiksi, että ristiriidasta seuraa mitä tahansa.

Abstraktiotason kohottamiseen liittyy aina pikku annos säädyllistä itsepetosta. Sitä kutsutaan tieteeksi' [s. 222-224].

2
'Jos maailma koostuu elävistä ja kasvavista, jatkuvasti toisiinsa vaikuttavista prosesseista, kuten esimerkiksi Alfred North Whitehead opettaa, on maailma oleellisesti alkuristiriitainen, ja totuuskin on ymmärrettävä dialektisesti: totuus pääsee ehkä ilmoille, kun ristiriidan tekijöiden sallitaan kohtaavan ja törmäävän, ja dialektisen hengen annetaan valaista kohtaamista ja törmäämistä.

'Alkuristiriitaisuus' ei tarkoita samaa kuin 'ristiriitaisuus jossain hyvin muodostetussa kielessä ja käsitejärjestelmässä'. Alkuristiriitaisuus on kulttuurin sisäinen, ainutkertainen, kääntymättömästi esikäsitteellinen ja kokemuksellinen tila.

Dialektisesti saavutettu tieto on alueellista eikä kasva (kumuloidu). Tieto voi laadullisesti parantua dialektisen prosessin kypsyessä, mutta laadultaan parantunut tieto ei ole sellaisenaan käytettävissä kulttuurin ulkopuolella' [s. 229].

3
'Kuten Schelling opettaa, viha ja rakkaus ovat juuriltaan yhtä, oikeastaan saman kokemuksen kaksi puolta. Vihassa ja rakkaudessa ei ole etäisyyttä eikä vierautta. Niistä puuttuu seminaarihuoneen, laboratorion, eläintarhan ja puiston saatanallinen ahdistus ja siitä nouseva surumielisyys.

Yksi alkuperäiskulttuurin heimo voi tuhota toisen heimon jäseniä, mutta vain harvoin heimon kulttuurin (paitsi tuhoamalla kaikki jäsenet). Länsimaalainen demokraattinen kulttuuri korostaa rauhanomaisuutta, yleisiä normeja ja yhteisiä merkityksiä, ja näin se tuhoaa alkuperäiskulttuurin kokemus- ja merkitysykseyden sisältäpäin. Itse kulttuurien jäseniä, kulttuurista vieraantuneita uusia 'maailmankansalaisia' se kohtelee suvaitsevaisesti ja väkivallattomasti.

Meille opetetaan, että ennakkoluulojen perusta on vieraiden kulttuurien pelko. Mutta on olemassa myös demokraattista ja tasa-arvoista pelkoa: me länsimaalaistamme vieraat kulttuurit, jotta emme kohtaisi niiden pelottavaa ainutkertaisuutta, kääntymätöntä varjoa ja sotaisaa loistokkuutta.

Juuri demokraattinen ennakkoluulottomuus perustuu erilaisuuden pelkoon: vieras säilyttäköön omat pikku erikoisuutensa, kunhan omaksuu länsimaalaiset perusarvot.

Onko mitään parempaa esimerkkiä demokraattisen kulttuurin syvärasismista kuin kirjallisuuden Nobel-palkinto: sitä ei koskaan ole myönnetty ei-länsimaalaiselle kirjailijalle. Nujertavan ja nihilistisen tasa-arvoisuuden ruotsalaisessa hengessä eurooppalaista porvaria kutsutaan 'maailmankansalaiseksi' ja eurooppalaista ja eurooppalaistettua kirjallisuutta maailmankirjallisuudeksi.

Ennakkoluuloisuus - sen tunnustaminen, että kulttuurit ovat ainutkertaisia, ja että emme voi koskaan aidosti ymmärtää toista ainutkertaista kulttuuria - jättää vieraan kulttuurin 'silleen' ja näin suo sille elosijan, minne laskea olonsa juuret.

Ennakkoluuloisuus ehkä murhaa vieraan kulttuurin jäseniä, harvoin kuitenkaan vierasta kulttuuria: tasa-arvoistava ja nujertava ennakkoluulottomuus murhaa kulttuurin ja jättää sen jäsenet rauhaan, siis kitumaan 'maailmankansalaisina' vailla kulttuurin ykseyden suomaa elämän mielekkyyttä' [s. 239-240; - kaikki kappalejaot RR].

*
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pauli_Pylkk%C3%B6
http://www.uunikustannus.fi/index1.htm
http://filosofia.fi/node/5130
http://www.valt.helsinki.fi/kfil/termit/dialekti.htm
http://fi.wikipedia.org/wiki/Reaaliluku
http://fi.wikipedia.org/wiki/Luonnollinen_luku
http://fi.wikipedia.org/wiki/Martin_Heidegger
http://en.wikipedia.org/wiki/Martin_Heidegger
http://fi.wikipedia.org/wiki/Alfred_North_Whitehead
http://en.wikipedia.org/wiki/Alfred_North_Whitehead
http://en.wikipedia.org/wiki/Friedrich_Wilhelm_Joseph_Schelling
http://en.wikipedia.org/wiki/Gnosticism
http://fi.wikipedia.org/wiki/Gnostilaisuus
http://fi.wikipedia.org/wiki/Regionalismi
http://en.wikipedia.org/wiki/Regionalism
http://en.wikipedia.org/wiki/Regionalism_(politics)
http://www.karikuula.com/91
http://aesthetictraditionalist.wordpress.com/category/quotes/
http://enciclopedie.interactiuni.ro/o_stiri/632.jpg
http://enciclopedie.interactiuni.ro/+filosofie
http://technoccult.net/archives/2005/07/07/underground-stream-venn-diagram/

July 23, 2010

Kognitiivisesti merkityksetön tautologia

Truth is One.

All is One. All is God. All is Self.

God is All. God is One. God is Self.

Re-read these individually until each is understood.

The goal is to realize, live, experience and be this Truth.

There is no 'this' and 'that'. There is no 'here' and 'there'.

There is no 'you' and 'me'. There is no polarity.

There is no individuality. There is no 'other'.

There are no opposites. There is no duality.

All is One which is Self.
*
http://www.buddhadude.net/Humor.aspx
http://higher-truth.blogspot.com/

July 22, 2010

Broken Down


Staring out at the world across the street
You hate the way your life turned out to be
He's/She's pulling up the driveway and you don't make a sound
Cause you always learned to hold the things you want to say

You're always gonna be afraid
There's only hate
There's only tears
There's only pain
There is no love here
So what will you do?
There's only lies
There's only fear
There's only pain
There is no love here

Broken down like a mirror smashed to pieces
You learned the hard way to shut your mouth and smile
If these walls could talk, they would have so much to say
Cause everytime you fight, the scars are gonna heal
But they're never gonna go away

You're falling
You're screaming
You're stuck in the same old nightmare

He's/She's lying
You're crying
There's nothing left to salvage
Kick the door cause this is over
Get me out of here!

http://www.youtube.com/watch?v=uTgjrZg9eo8
Simple Plan - No Love
*
http://fi.wikipedia.org/wiki/Simple_Plan
http://www.ricottapark.com/ricottapark/civilization/
http://www.foxsaver.com/public/picture/1030231960
http://www.msf.org/msfinternational/invoke.cfm?component=article&objectid=67AC8E1E-3EF1-4B0C-A7D473B4C8B1B2B2&method=full_html

July 19, 2010

Pikku huomautus De Profundis

Kuvassa Rauno Räsänen kritiikin kaiken poroksi polttavassa autiomaassa.
*
Ironmistress kirjoitti edellisen päreeni kommentissa: - Mitä sinulla on tarjota kapitalismin tilalle? Mikä olisi parempi idea mielestäsi kuin kapitalismi? Mikäli sinulla ei ole mitään parempaa tilalle, koko kritiikki on vain flati voci, tyhjiä sanoja, leuanlänkytystä.

1
Kun vaihtoehtoa ongelmaan, jota on puitu, ei esitellä ja perustella, kun esitettyyn kysymykseen ei anneta Trivial Pursuit-vastausta, kutsut tällaista ymmärryksesi ylittävää mutta typeränä pitämääsi lopputulosta leuanlänkytykseksi.

Pyydän vakavasti huomioimaan, että vaihtoehdon perään kuolaaminen on sinun ongelmasi, ei minun.

Sinulta puuttuu paitsi Kemppisen käsittämätön yleistietouden määrä myös hänen ajattelunsa terävyys, joten et osaa ilmaista närkästystäsi tässä asiassa oikein. - Olisi pitänyt sanoa, että henkilö Räsänen kirjoittaa niin (liioitellun) taitavasti, että hänen käsittelemänsä aiheen/asian varsinainen pointti tuppaa hämärtymään retorisen kikkailun vuoksi. Tämä olisi ollut oikeaan osuva arvostelu.

2
En ole ideologi enkä taloustieteilijä. En tarjoa kapitalismin tilalle muuta kuin kritiikin. - Olkoon 'flati voci' tai ei, mutta nimenomaan kriittinen satiiri on minun autenttisin maailmankatsomukseni (vai onko? - siitä lisää myöhemmin: keskustelin juuri äsken pitkään buddhalaisen ystäväni kanssa).

Sinä et sen sijaan ole kaikista faktoistasi huolimatta (tai juuri niiden takia) kriitikko vaan triviaa populisoiva porvarillis-taantumuksellinen pintaliitäjä, joka luulee, että aktiivinen wikipedian käyttö on todiste aidosta ja luovasta älykkyydestä. Olet eräänlainen kapitalismin yhteistoimintanainen tilanteessa, jossa suurin osa ihmisistä joutuu kärsimään markkinatalous-natsien miehityksestä.

Elämänfilosofiasi on patataantumuksellista ja älyllisesti ikävää keskiluokkaisuutta, jossa luovuus, politiikka ja filosofia on korvattu tätimäisillä 'meidän piirin' moralismeilla.

Saatat kyllä tietyissä mielipiteissäsi olla jopa viisas (ja oletkin) kohtuullisuuden ja tasapainoisuuden apostoli (mitä muuta käytännön buddhalaisuus muka on?), mutta minulle kohtuu ei sovellu (eikö?), sillä enhän voisi hetkeäkään asennoitua kriittisesti/satiirisesti, mikäli pyrkisin kaikessa banaaliin ja triviaaliin keskiarvoon.

3
Kriitikon tehtävä ei ole rakentaa ainakaan valmiita ideologioita vaan kritisoida - joka suuntaan.

Kriitikko ei voi liittoutua kenenkään kanssa, sillä hän ei halua tulla toimeen kenenkään kanssa.

Kriitikko pyrkii mahdollisimman suureen vapauteen auktoriteeteista. Myös ja etenkin rahavallan auktoriteetista.

Kritiikon pitää arvostella kaikkia ajatusjärjestelmiä sitoutumatta itse yhteenkään niistä.

Kriitikko käyttää itseironisesti jopa itseään kokeellisena esimerkki-case'nä osoittaakseen eri ajattelutapoihin useimmiten sisältyvän lattean omahyväisyyden.

Kriitikko ei lankea pelaamaan trivial pursuitia tietoviisaitten besserwissereitten kanssa, koska tietää, että juuri sillä tavoin kritiikki menettää teränsä, tehtävänsä ja rehellisyytensä.

Kriitikko vie kritiikin ad absurdum'iin provosoidakseen totuuden esiin.

Kriitikko on Kuningas Learin narri.

4
Kun ei tarjoa kenellekään valmiita vastauksia tai vaihtoehtoja, tulee pakottaneeksi lukijan reagoimaan ja valitsemaan: joko ohittamaan kriitikon tekstin olankohautuksella flatus voci'na tai viettelemällä lukijan retoriikallaan kysymään vakavasti, mistä kriitikon polemiikissa lopulta oikein on kyse.

Mahdollista vastausta/vaihtoehtoa ei siis voi antaa ainakaan eksplisiittisesti provosoiva kriitikko itse, sillä/vaan hänen roolinsa on pitkälti 'vain' hätkähdyttää ja saada pohdinta tällä tavoin käyntiin lukijan mielessä - kohti itsenäisemmin hahmotetun problematiikan perimmäistä paradoksia tai/eli kaksoissidosta.

Näin ollen kyseinen pohdintaprosessi ei jää pelkäksi faktojen keräilyksi vaan on pyrkimystä kohti päätöstä, jossa artikuloidaan se, mitä noilla faktoilla tehdään - minkälainen rooli niille annetaan henkilön oman tahdon ja päätöksen tukijana.

Faktat ovat vain välineitä kohti päämäärää, joka nousee esiin kulloiseenkin singulaariseen ongelmaan kohdistuvan päätöksen aktissa, jossa tahto viime kädessä määrää järjen suunnan tehden samalla itsestään tarpeettoman - - (mieti tätä Matruuna; - emmekö siis kohtaa toisemme vielä jossain - me tahtomme jo 'purkaneet').
*
http://en.wikipedia.org/wiki/Psalm_130
http://www.tfaoi.com/aa/6aa/6aa210.htm

July 18, 2010

PHEPSPHY vai perustuslaillinen liirumlaarum?

Politiikkaa ei koskaan voi tehdä loukkaamatta joidenkin ihmisryhmien asenteita ja mielipiteitä.
*
- Mielestäni tämä satiirinen pilapiirros (joka on paljon monimielisempi kuin miltä ensi alkuun näyttää) ei ole rasismia, vaikka läheltä ehkä jonkun mielestä liippaa. -  Satiiri on yhtä aikaa sananvapauden, hyvän maun ja kriittisen ajattelun testi sekä ilmentymä.

[Tarkennuksia ja korjauksia viimeisiin kappaleisiin - klo: 23.20]

1
Anonyymi kehotti edellisen päreeni kommentissaan: - Tuhotkaa juutalaiset!'

Jopa on tosi huonoa huumoria. Pidä mielessäsi, että tässä blogissa ei tuhota juutalaisia eikä muhamettilaisia vaan 'langetetaan tuomioita' yksittäisille ihmisille yksittäisten tapausten, ajatusten ja tekojen perusteella.

Ajattelujärjestelmiä voi toki kritisoida rankasti, mutta ihmisryhmiä täällä ei ryhdytä teilaamaan. Systemaattinen väkivalta on kuitenkin aina se kaikkein huonoin vaihtoehto.

Sen sijaan kapitalismi - ymmärrettynä poliittista valtaa ohjaavaksi ja sitä kiristäväksi suurliiketoiminnaksi - on laillistettua vampyyrimaista mafiarikollisuutta, joka näyttää kerta kerran jälkeen nousevan kuolleista (itse aiheuttaman taantumansa Gehennasta) imemään verta ihmisistä, kyetäkseen jatkamaan zombiemaista loiselämäänsä oikeasti olemassaolevia ihmisiä kiduttamalla ja murhaamalla.

Kapitalismi ei ole joku tietynlainen henkilö tai stereotyyppinen ihmisryhmä, ei edes ajattelujärjestelmä vaan ihmisen ahneuden universaaliksi oikeudeksi julistanut (näin ei ollut vielä amtiikin aikana tai kristillisellä keskiajalla) ja rahavaltaan perustuvia nokkimishierarkioita rakentelevan Saatanan (Takkiraudan Cthulhu) ovelin ja houkuttavin representaatio maan päällä.

Jokaisen vakavasti otettavan intellektuellin pitää tajuta kapitalismi päävihollisekseen.

[Älkää nyt käsittäkö väärin, mutta vihaan kapitalismia niin paljon, etten ole varma pystynkö enää edes elämään ilman sitä. - - Olenko siis vihassani suorastaan 'ahne'? Rakastanko vihata? - No - ei minusta ainakaan buddhalaista tule tällä luonteella.]

Kapitalismi, kuten kaikki vaihdon ja vallan systeemit, on oikeuttanut rakenteellisen väkivaltansa perustuslaillisesti, eikä sitä vastaan näin ollen pystytä asettumaan parlamentaarisesti.

Poliittista kansalaiskeskustelua voikin hyvällä syyllä pitää näennäis-demokraattisena debattina - eräänlaisena mediaspektaakkelina, koska oikeisto-eliitin perimmäiset argumentit ovat aina jo valmiiksi perustuslain suojaamia/legitimoimia, mikä tarkoittaa käytännössä, että perustuslaki kieltää valtiota rajoittamasta vapaan markkinatalouden pyhää dogmia.

Tästä syystä kapitalismista on tullut kaikkialle tunkevaa kolonialismia, joka pluralisoi kolonisoitavan kulttuurin arvot monopolisoituvan kapitalistisen kilpailun/vaihdon prosessissa. Mutta lopputuloksena on nimenomaan arvodiktatuuri eli rahavallan/pääoman kulutus(vaihto-)arvojen hegemonia, ei suinkaan yhteisön omaa symbolis-eettistä identiteettiä integroivien arvojen koherenssi.

Monopolisoituminen on makrotasolla vapaan markkinatalouden perimmäinen lainalaisuus: vapaa kilpailu kumoaa itsensä pääoman keskittymisellä yhä harvempien käsiin.

Toisin sanoin - pääoman keskittymisen onnistuminen kapitalismissa toteutuu vapaan markkinavaihdon prosessissa, joka siis murtaa ja rapauttaa kolonisaation/kapitalismin kohteeksi joutuneen kulttuurin traditionaalis-integroituneen arvomaailman - etenkin uskonnon muuttaen lopulta jopa sen kapitalismin ainoan perimmäisen arvon, vaihtoarvon, välineeksi.

Siten on suorastaan väistämätöntä, että liberalistinen pluralismi ja markkinatalous aiheuttaa aina fundamentalistisia reaktioita - ei ainoastaan islamilaisissa valtioissa vaan myös USA:ssa - kapitalismin lippulaivassa.

[Liberalismi ja fundamentalismi ovat siten äärimuodoissaan toinen toisensa loogisia ehtoja/edellytyksiä sekä provosoijia: toinen toistaan ruokkivia aatteita. Siellä, minne liberalismi menee pluralismeineen, syntyy fundamentalistinen perinteisen 'Identiteetin' itsepuolustusreaktio ja siellä, missä vallitsee fundamentalistinen 'Laki', ilmenee ennenpitkää liberalistista kritiikkiä, ellei sitten kyseessä ole täysin keinotekoisesti ylläpidetty, muusta maailmasta eristetty pakkotila kuten Pohjois-Korea, jossa kritiikin äänet tuhotaan jo kehtoonsa.]

Demokraattisessa järjestelmässä ainoa itsepetoksen ja/tai mediahuijauksen välttävä keino vastustaa kapitalismin kulutuspakkoa ja nautinnollista saastetta on yhteiskunnallinen aktivismi, joka ei preferoi väkivaltaa, mutta joka ei myöskään pikkulapsen tavoin kysy joka käänteessä parlamentaarista lupaa siihen, millä ehdoilla/tavoilla se saa ilmaista erimielisyytensä.

2
Esimerkinomaisesti todettakoon, että vaikka en niin kovin otettu olekaan kaiken maailman sateenkaari-setalaisista arvo- ja sukupuoli-liberaaleista, niin laillisen (esim. Pride-)kulkueen väkivaltainen sabotointi oli vähintäinkin kyseenalainen teko.

Mutta tarkennetaanpa hiukan tätä mielipidettä.

Jos sabotoijat kritisoivat tässä seksuaalisen arvoliberalismin spektaakkelissa kapitalismia (joka on em. kaksinaismoralistisen arvoliberalismin perustalle rakentuva systeemi), niin silloin voin jotenkin ymmärtää ylireagoinnin, mutta jos he olivat närkästyneitä pelkästään joidenkin ihmisten seksuaalisesta suuntautuneisuudesta ja kokivat sen henkilökohtaisena uhkana, niin sinä tapauksessa lähestytään jo rasismin perimmäisiä motiiveja, jotka liittyvät aina ressentimenttiseen tiettyjen ihmisten nautintatapojen (esim. parisuhteen 'organisointi'), työmoraalin, uskonnon jne. halveksumiseen ja kontrollointiin.

Mielestäni on kuitenkin jos ei suositeltavaa niin silti väistämätöntä, että ruohonjuuritason politiikka ilmenee konkreettisesti ja äärimmillään juuri tällä tavoin. Konfliktien määrä ja laatu ilmentää sitä yhteiskunnallista mielipideilmapiiriä, jossa eletään. Ja kun puhun nyt konflikteista en totisesti banalisoi ja trivialisoi niitä johonkin helvetin hienoon ja teennäiseen dialogiin, jossa argumentit ovat siististi pinossa kuin hyvin pakatut liinavaatteet.

Perimmältään politiikka on potentiaalisten ja aktuaalisten konfliktien ilmenemistä ja konfliktuaalisen tilan/tilanteen sallimisen ja kieltämisen 'taidetta'.

Liberaalidemokraattisen parlamentarismin yritykset minimoida ihmisten väliset konfliktit määrittelemällä poliittiselle (ylipäätään kaikelle) keskustelulle äärimmäisen tarkat proseduraaliset säännöt, johtaa merkilliseen, politiikan itsensä kannalta paradoksaaliseen, lopputulokseen.

Käytän Jürgen Habermasin kommunikatiivisen toiminnan teoriaa esimerkkinä tästä keskustelun ylihygieenistämis- tai steriloimishysteriasta. - Jopa suuri osa perinteistä vasemmistoa (SKDL, sittemmin Vasemmistoliitto) meni halpaan ja retkahti Jürgen Habermasiin. Eihän Habermas esim. ole ollut selkeästi vasemmistolainen enää 30:een vuoteen.

Habermasin ideaalinen puhetilanne, jonka hän muovasi uudestaan toisesta näkökulmasta diskurssi-etiikan nimellä määrittelemällä eettisesti hyväksyttävälle keskustelulle 'pilkkusäännöt'/rr, onnistuu täydellisesti vasta silloin, kun itse politiikka eli puolueetonta, neutraalia ja painostuksesta vapaata(?) keskustelua häiritsevä 'konflikti' poistetaan kokonaan kommunikaation piiristä.

Habermasin ideaalinen kommunikaatio toteutuukin parhaiten kaikkein autoritaarisimmassa järjestelmässä (kutsun tätä paradoksia ideaalisen puhetilanteen performatiiviseksi umpikujaksi). Ideaalinen kommunikaatio ei siis voi ilmetä, mikäli pidämme loogisesti loppuun asti kiinni Habermasin puheakti-kriteereistä, kuin joko täydellisenä yksimielisyytenä tai täydellisenä hiljaisuutena.

- Edellinen kritiikki ei ole minun kehitelmäni: lukekaa vaikka Mika Ojakangasta. Kirjoitus ideaalin puhetilanteen perusteista ja määrittelystä on sitäpaitsi Habermasin ainoa teksti, jota hän ei ole koskaan antanut käännättää ja julkaista muille kielille. Meni erinomaisen oppinut ja järkevä mies mokaamaan ja avaamaan sellaisen Pandoran lippaan, josta nousseet ongelmat pureutuvat jopa hänen hiukan myöhemmin kehittelemänsä kommunikaatiivisen toiminnan teorian ytimeen. - Mutta hyvä niin. Ehkäpä tuo avautunut kritiikki on kontrafaktuaalisesti Habermasin kommunikaatio-pohdintojen parasta antia.

[Voisin vielä vihjata, että juuri  kaikkein jääräpäisin rationalismi (transsendentaalinen lähtökohta) tuottaa edellä kuvatun kaltaisia, itsensä kumoavia umpikujia, mikäli yritetään kehitellä loogisesti täysin vedenpitävää yhteiskuntateoreettista(kin) systeemiä. ;\.]

 3
Oikeistolaiset argumentoijat kuvittelevat ilman muuta selviävänsä käsiään likaamatta ruohonjuuritason politiikasta. He kun osaavat kyllä keskustella ihan reilusti ja avoimesti Ben 'Headache' Zyskovitsin ja Kimmo 'Zombie' Sasin tapaan - perustuslakikirjan nahasta räätälöidyt kumihansikkaat käsissään (tietenkään ko. herrat eivät tee politiikkaa vaan bisnes-juridiikkaa).

Presidentti Halonen puolestaan voi ja ehkä hänen ymmärrettävistä syistä (sekä viran puolesta että henkilökohtaisesti) pitääkin huokailla syvään ja paheksuvasti Pride-kulkueen sabotointia kommentoidessaan. Voi voi. Kyllä ihmiset sitten ovat hirveitä, kun ne ilmaisevat mielipiteitään niin julman epäasiallisesti...voi voi...siinä meni Suomen maine...

Uhhuh mitä tekopyhyyttä molemmin puolin. Politiikkako pitäisi latistaa ja vesittää (näin on oikeastaan jo tapahtunut) rouvien (median) salongeissa käytäväksi teknis-argumentatiiviseksi empatiakeskusteluksi?!

Ei helkkari. Not me. - Mieluummin perustan vaikka Pohjois-Helsingin psykopoliittisten pomminheittäjien yhdistyksen (PHEPSPHY:n) kuin lähden piisirulla aivoihini ladattu Suomen laki päässä A-Talkiin puhumaan hyvin informoitua liirumlaarumia, joka rajaa keskustelusta pois kaiken vähänkään konfliktia muistuttavan yhteiskunnallisen problematiikan.

PS.
Edellä sanotun perusteella minun ehkä epäillään olevan lähellä Persu-paavi Timo Soinin populismia (tosin jo kapitalismi-kritiikkini todistaa sitä vastaan). - Mikäs siinä. Voisin hyvinkin yrittää liittyä persuihin ja pyrkiä salakavalasti kyseenalaistamaan puolueen uskottavuuden kriittis-demokraattisena liikkeenä. Sillä Soini on perimmältään populistinen fundamentalisti jos kuka. Hän vain pyrkii taitavan lipevästi sopeuttamaan vallanhimoisen opportunisminsa ahneitten nationalististen pintaliitäjien viikkolehtimoraaliin.
*
http://www.uusitupa.net/vuosi06-1.html

July 16, 2010

Järjen veit ja minusta karman teit

Karman eli Teon laki on yhtä kuin [ei-normatiivinen] Kausaliteetti + [tekoja arvioiva universaalinen] Poliisi (ks. myös PS 1).

(Tarkennus PS 3:een 17.7)
I
Takkirauta kommentoi edellisessä päreeessäni mm.:

'Jos omantunnon mukaan toimiminen tarkoittaa hengenmenoa, ja valaistumista ei ole vielä saavutettu, silloin omantunnon mukaan toimiminen voi olla jopa väärin itseä kohtaan. Vasta sen jälkeen kun on valaistunut ja tietää vapautuneensa samsaran kahleista ja jälleensyntymän kehästä, voi pohtia omantunnon mukaan toimimisesta hengenmenon uhalla.' - - 'Ymmärrätkö?'
*
Jos on valittava joko väkivaltainen totuus tai rauhanomainen valhe, niin minä valitsen väkivaltaisen totuuden.

Mutta sinun ylivarovaisen pelkuruutesi mukaan, Mistress, ihminen voi toimia omantunnon mukaan vasta kuolemattomana? Riskejä ei siis pidä koskaan ottaa. Niinkö tekivät myös Sokrates ja Jeesus (ks. PS 2), kun he halveksivat kuolemaa hyveensä ja totuutensa nimissä maksaen lopulta omalla hengellään siitä etteivät suostuneet yhteistoimintaan hallitsevan rahaeliitin valheen kanssa?

Ei sinusta Mistress ole Jeanne d'Arciksi eikä Priscillaksi tai Maksimillaniksi. Sinussa intohimo totuuteen on trivialisoitunut pekäksi kaavaksi ja keskivälin (=kohtuuden) metafysiikaksi (Nietzsche Aristoteleen hyve-etiikasta).

II
Yhtä pitkää ja leveetä ovat määrittelysi karman 'fysikaalis-juridisesta' vaikutuksesta edelleenkin.

Ongelma piilee siinä, että karmalta puuttuu semanttinen ulottuvuus (ks. PS 3). Ymmärrän kyllä (ainakin luulisin ymmärtäväni), että sellainen puuttuu painovoimalta (ellemme sitten Simone Weilin tavoin liitä painovoimaa ja armoa mystisesti toisiinsa), mutta ettei karmallakaan muka ole symbolista merkitysulottuvuutta - se tässä ihmetyttää, koska käytät karmaa ikäänkuin fysikaaliseen kielipeliisi (diskurssiisi) olisi 'intuitiivisesti' implikoitunut merkityskokemuksellinen elementti - - tai osuvampaa lienee sanoa, että käyttämässäsi biofysikaalisessa diskurssissa karma ilmenee eräänlaisena amputoidun semantiikan haamusärkynä - tai pikemminkin eräänlaisena vielä syntymättömän lapsen huutona - - .

Tietysti painovoimakin kuuluu diskurssiin, jossa pelataan merkityksillä, mutta painovomalla itsessään ei siis ole mitään semantiikkaa. Sen sijaan ajattelujärjestelmä, jonka ytimestä löytyy ihmisen elämän tietoisiin ja tiedostamattomiin (enemmän tai vähemmän sattumanvaraisiin ja välttämättömiin) valintoihin vaikuttava tekijä, ei voi olla vailla semanttista järkeä - tai ainakaan siitä ei voi mielekkäästi puhua ihmisten tekoihin normatiivisesti vaikuttavana ilman, että oletetaan noita tekoja 'liikuttava' semanttinen ratio (pelkkä fysikaalinen kausaliteetti sen sijaan on normatiivisesti tyhjä).

Tee nyt jo viimeinkin päätös: joko a) karma on luonnonlain kaltainen ilmiö ilman normatiivis-semanttista ulottuvuutta, jolloin sen 'toimia' ihmisen suhteen on mieletöntä arvioida moraalisessa, uskonnollisessa tai vastaavan kaltaisissa diskursseissa - tai b) karmasta voi puhua em. diskursseissa, koska se sisältää ennalta määrääviä, tekojamme ja kuoleman jälkeistä elämäämme arvottavia, normatiivisesti kausaalisia 'vaikutuselementtejä'.

Tästä seuraa kaksi ennalta tuttua vaihtoehtoa:

1) Jos karmasta puhutaan fysikaaliseen todellisuuteen kuuluvana ja ihmisen tietoiseen elämään 'jollain kausaalisella tavalla' vaikuttavana tekijänä (esim. painovoimana), kyseessä on - kausaliteettiin implikoitujen 'energioiden' luonteesta riippuen(!) - joko a) reduktionistinen emergentismi, b) uus-animistinen fatalismi tai c) nonsense (itse asiassa b ja c ovat sama asia; a:lla sen sijaan on tieteellistä relevanssia).

2) Jos karmasta puhutaan fysikaaliseen kuuluvana ja ihmisen tietoisuuteen vaikuttavana 'intentionaalis-normatiivis-semanttisena' tekijänä, kyseessä on juutalais-kristillistä, persoonallista Jumalaa vastaava persoonaton 'Taho'.

Valitse siitä. Ja koska tiedän, että valitset vaihtoehdon 1, toivon, ettet palaa enää jauhamaan tuota samaa soopaa tähän blogiin. Minä olen sivistynyt mies - en mikään uus-animisti. - Fysiikasta voimme toki keskustella, mutta emme karmasta, koska silloin siirrytään välittömästi kohtiin b ja c.
*
PS 1
Karma is Sanskrit for "deed." In both Hinduism and Buddhism karma includes an individual's physical and mental actions which determine the consequences of the person's present life and sequential lives through rebirth. Karma is based upon the phenomena of cause and effect which denotes both action and reaction that extend through many lifetimes.

There are three types of karma: "agent-karma" which is concerned with the present cause and effect, and will influence future lives; "prarabdha-karma" which had already been caused and is in the process of being effected; and, "sanchita-karma" which has been accumulated but has not yet been effected.

(Selvenikö yhtään? Ei selvennyt. - Jopa Heideggerin Olemista ja aikaa ymmärrän paremmin kuin tätä, vaikka Heidegger (jolla muuten oli väitöskirjatarkastajan pätevyys mm. matematiikassa) kirjoittaa hyvin 'zeniläisesti').

Karma is normally thought of as a term used by eastern religions such as previously mentioned. But, in Plato's description of reincarnation he too touches on the theme of karma when saying the soul tends to become impure through bodily transmigrations. However, if the soul retains its pure state and does good acts it will return to its preexistent state, but if it continues to deteriorate by bad acts through bodily transmigrations it will go to a place of eternal damnation.

(Platonin pohdinta reinkarnaatiosta on osaltaan vaikuttanut juutalais-kristilliseen helvetti-käsitykseen.)

PS 2
Huom! Kieltämättä (?) Jeesus oli Jumala mutta myös täydellisesti ihminen lukuunottamatta sitä, että hän oli täysin synnitön (Jeesuksella ei ollut kokemusta tässä asiassa, kuten Nietzsche veisteli).

PS 3
Semantiikkaa ei ole olemassa sinänsä, olioissa itsessään vaan merkitystaju inkorporoituu kokemukseen eräänlaisena 'ylijäämänä' (jota pelkkä deterministinen kausaalisysteemi ei pysty sisällyttämään itseensä/selittämään) subjektin konstitutoituessa eli kiertyessä pallon pinnan tavoin energeettisen tyhjyyden ympärille

- [Semantiikalla (erotuksena syntaksista) on tässä samantyyppinen kvasi- tai ei-symbolisen merkin rooli kuin Lacanin objekti a: lla reaalisen symbolisessa ja imaginaarisessa 'mahdollistavana' objektisyynä/ - vrt. viettiobjekti Freudilla].
*
http://mcclernan.blogspot.com/2009_03_01_archive.html

July 15, 2010

Magiasta Totuuspuheeseen ja takaisin eli Cthulhun palvojan musta aukko

Kuvassa Takkiraudan käsitys ihmisen evoluution päämäärästä: Cthulhu syö meidät.

(Pieni tarkennus kielimafian rakennesemanttisen lauselogiikan pilkunviilaajille - klo: 23.35).

I
'Vain irrationaalisuus voi antaa meille jotain toivoa tässä täysin irrationaalisessa ja hullussa maailmassa (Ironmistress).'

Tämän 'tunnutustuksen' jälkeen krtitiikkini Takkirautaa kohtaan on oikeastaan päässyt päätepisteeseensä ja on siten muuttunut ikäänkuin tarpeettomaksi. Sillä miksi kritisoisin, jos Takkirauta tavallaan tekee sen pätevästi jo itse (mitä olen toki aina väittänyt!).

Takkiraudan Totuuspuheen ytimestä löytyy siis perimmäinen järjenvastaisuus kuin musta aukko, jonne kaikki teoriamme katoavat. Jäljelle jää vain tuo Metallirouvan kirjaimellisesti fantastinen ja kaamea Cthulhu.
...
Mutta ei nyt sentään ihan vielä lopeteta ja luovuteta. Pääsihän Joonaskin pois oman Cthulhunsa eli valaskalan sisältä. Valaskalan oksennus tarkoitti ja ennusti ihmisen voittoa kuolemasta Jeesuksessa:

Sillä nijncuin Jonas oli walascalan wadzas colme päiwä ja colme yötä/ nijn pitä myös ihmisen Pojan maan sydämes colme päiwä ja colme yötä oleman (Matteus 12:40).
*
Ja kun luemme Joonan 2 luvun niin meille selviää selvästi että Joona oli hukkunut. Eli vedet piirittivät Joonan sieluun asti eli Joona täyttyi vedestä ja kaisla kietoutui Joonan päähän koska hän vajosi meren pohjaan vuorten juurelle asti eli Joona hukkui ja kuoli.

Kala nielaisi Joonan kun hän kuolleena makasi merenpohjassa ja Joonan sielu oli tuonelassa jossa Joona huusi Herran apua. Jumala kuuli Joonan huudon tuonelasta eli kadotuksesta ja nosti Joonan haudasta eli tuonelasta pois kun joona oli siellä kolme päivää ja yötä ollut ja silloin kala oksensi Joonan pois.
*
2:1 Mutta Herra toimitti suuren kalan nielaisemaan Joonan. Ja Joona oli kalan sisässä kolme päivää ja kolme yötä.
2:2 Ja Joona rukoili Herraa, Jumalaansa, kalan sisässä
2:3 ja sanoi: "Minä huusin ahdistuksessani Herraa, ja hän vastasi minulle. Tuonelan kohdussa minä huusin apua, ja sinä kuulit minun ääneni.
2:4 Sinä syöksit minut syvyyteen, merten sydämeen, ja virta ympäröitsi minut, kaikki sinun kuohusi ja aaltosi vyöryivät minun ylitseni.
2:5 Minä ajattelin: Olen karkoitettu pois sinun silmiesi edestä. Kuitenkin minä saan vielä katsella sinun pyhää temppeliäsi.
2:6 Vedet piirittivät minut aina sieluun asti, syvyys ympäröitsi minut, kaisla kietoutui päähäni.
2:7 Minä vajosin alas vuorten perustuksiin asti, maan salvat sulkeutuivat minun ylitseni iankaikkisesti. Mutta sinä nostit minun henkeni ylös haudasta, Herra, minun Jumalani.
2:8 Kun sieluni nääntyi minussa, minä muistin Herraa, ja minun rukoukseni tuli sinun tykösi, sinun pyhään temppeliisi.
2:9 Ne, jotka kunnioittavat vääriä jumalia, hylkäävät armonantajansa.
2:10 Mutta minä tahdon uhrata sinulle kiitoksen kaikuessa. Mitä olen luvannut, sen minä täytän. Herrassa on pelastus."
2:11 Sitten Herra käski kalaa, ja se oksensi Joonan kuivalle maalle.

II
Kommentti Ironmistressin kommenttiin päreessäni Propagandaa 2.

Mrs. Metallipäälle

Karman laki on joulupukista ja todistaa, että siihen uskova on siirtynyt absoluuttisen taikauskon piiriin - taikauskon, jolla voi todistaa mitä vain - taikauskon, joka voittaa itse mustekala Paulin ennustamistaidot.

Karman lakihan ei kerro meille mitään sen kausaliteetin aksiomaattisesta luonteesta ja kontekstista, jonka puitteissa ja jolla tekojamme arvioidaan. Ihan sama siis vaikka heittäisi lanttia. Ja tästä sattumasta/kohtalosta sitten tehdään joku laki [miten olisi moraaliprobabilismi (esim. mutatis mutandis Pascal) tai moraalinen onni (Bernard Williams)]?

Niinpä siis: jos kerran juutalaisten kansanmurhakin toteutti karman lakia, niin totta helvetissä tällainen ajttelutapa voi puoltaa myös yhteiskunnallisen vastuunsa Gehennaan kipannutta suurkapitalismia!

Ei mitään väliä. Karma kyllä sovittaa epäoikeudenmukaisuudet (ja sallii esim. 6 miljoonan juutalaisen rationaalisen ulkoistamisen). - Hyi helvetti, mitä fatalistista nihilismiä!

By the way - miten karman laki neuvoo suunnistamaan? Tarvitsetko enää edes karttaa?

Oletetaan, että sinut on pudotettu maastoon, jumalattoman laajaan maastoon, keskelle Sipirian taikaa. Mihin luotat silloin eniten? - Loistavaan suunnistustaitoosi ja saamaasi karttaan, joka antaa sinulle maaston koordinaatit, vai onko sinulla jokin suora, aina hiukan epäluotettavaa karttaa parempi, välitön yhteys maastoon, mikä yhteys/vaisto karman lain pätevyydellä johdattaa sinut väistämättä ja tarkasti 1000 kilometrin päässä sijaitsevan Omskin rautatieaseman nakkikioskille?

Karman lailla, hallusinaatiolla ja subjektiivisella ennakkoluulolla ei siis ole siis eroa. Matruunan logiikka sekoittaa keskenään triviaaleimman kuvailevan objektiivisuuden ja patologisimman fantastis-ideologisen subjektiivisuuden.

NÖF! sanon minä tuollaiselle fatalismille.

[Terveisiä vaan Mikis-hiirelle. Lapsi on terve, kun se leikkii. Kumma kun toi hoitotäti (Matruuna) ei osaa leikkiä. Mutta se onkin se pölhö tai pulhu (Cthulhu; lat. huom) - - eiku mikä se nyt oli - - hullu - - vai pylly. - Ihminen on ihmiselle pylly. Tosi on. Ja paras pylly voittaa vuoden Vitsan vitsaajineen ja vitsauksineen (nyt tarkkana lähiluvun kanssa)]
*
http://actuspurunen.blogspot.com/2010/07/propagandaa-2.html

III
Matruuna kysyi 'häneltä'än päreensä Sananen sananvapaudesta, osa X kommentissaan:

'[R]uukinmatruuna on monasti miettinyt, että jos jostakin joku valopää saisi päähänsä leikkiä Eugen Schaumania, niin mitä ruukinmatruuna tekisi? Toimisiko hän velvollisuusetiikan mukaisesti ja ilmoittaisi asiasta viranomaisille, vai olisiko hän pelkuri ja katsoisi muualle?'
*
Pitää toimia omantunnon mukaan - vaikka lakia vastaan. Näin ovat tehneet niin Buddha, Sokrates, Jeesus kuin ihan oikeatkin rikolliset (joilla ei ilmeisesti ole ollut omaatuntoa). - - Pitää 'vain' tietysti varautua siihen, että yhteiskunta tuomitsee sinut kuolemaan omantuntosi äänen mukaan toimisesta.

Jos tässä elämässä toimii aina pilkulleen joittenkin säädyllisyyskriteerien mukaan, niin silloin mikään aito vastarinta tai radikaalisti luova toiminta ei kuitenkaan ole mahdollista. Tämä logiikka ja tilanne pätee tietenkin sekä vasemmisto- että oikeistourputtajiin.
*
Kommenttini tarkoitus on myös huomauttaa, että Matruunan totuuspuhe ja hänen ponteva kriittisyytensä ovat joko a) sovittamattomassa (loogisessa ja psykologisessa) ristiriidassa keskenään, b) palvelevat jotain ideologis-poliittista tarkoitusta tai c) ovat hänen psykologisen problematiikkansa rationalisaatiota - siis positiivinen (järkeistäminen on yritys hallita affekteja) puolustusmekanismi ties mitä ahdistuksia vastaan - eikä siis pelkästään totuuspuheen oikeuttamassa kritiikissä esitettyjen pelkojen (jotka ovat Matruunalle sosiaalisia faktoja!?) rationaalista selitystä.

(Tietenkin ko. totuuden ja kritiikin dualismi sisällyttää Matruunalla kaikki nämä kolme aspektia. Halusin vain selvennyksen vuoksi luokitella dikotomian seuraukset.)

Mutta myös ja juuri tämän vuoksi hänen 'päivittelynsä' vaikuttavat minusta kovin tekopyhiltä.

Kirjoita Matruuna kerrankin ihan suoraan, niinkuin omatuntosi sanoo - jos sinulla sellainen on, äläkä aina mene 'totuuspuheen' taakse tekemään kritiikistäsi - ei suinkaan oikeutetumpaa vaan psykologisesti epäillyttävämpää!

Sillä se, joka loputtomiin perustelee 'totuuspuheella' omaa kritiikkiään esim. islamia kohtaan, tuleekin lopulta paljastaneeksi juuri sen, minkä hän tosiasioillaan pyrkii tekemään tyhjäksi tai - toisesta perspektiivistä katsoessamme - minkä hän pyrkii samalla suoriin faktoihin vedoten epäsuorasti oikeuttamaan eli (affektiivisen) kritiikkinsä  kytkeytymisen omaan psyykkiseen dynamiikkaansa, jota ei voi perustella ja ymmärtää  symbolisessa rekisterissä (totuuspuheena) vaan myös imaginaarisen rekisterin torjuntafantasiana.

Jo pelkästään tämän takia pidän James Hirvisaarta oman mielipiteen ilmaisussaan jopa rehellisempänä ihmisenä kuin Matruunaa - vaikka en Hirvisaaren linjoilla olekaan - en ainakaan ainakaan ohjelmallisesti, koska periaatteenani on ajatella ja muodostaa mielipiteeni ihmisistä tapauskohtaisesti - singulaarisuuksina kuten Alain Badiou sanoisi.
*
http://takkirauta.blogspot.com/2010/07/sananen-sananvapaudesta-osa-x.html
http://www.bloglovin.com/en/blog/1445301/takkirauta
http://fi.wikipedia.org/wiki/Cthulhu
http://fi.wikipedia.org/wiki/Cthulhu-mytologia
http://ptet.blogspot.com/2008/08/evolution-cthulhu-style.html
http://www.finbible.fi/jakeittain/UT/Matteus_12.htm
http://kasvunpaikka.net/viewtopic.php?f=9&t=847

July 14, 2010

Päre-News: Lost in Tikkurila's Bottle Shop - but found at last

Toisistaan eksynyt pari saatettiin viimein yhteen poliisin ja viinakaupan henkilökunnan toimesta yleisövihjeiden perusteella. - Media otti helteen ja virvokkeiden uuvuttamista happy together-heteroista horjuvan yhteispassikuvan tunnistamista varten - vastaavan tilanteen varalle. Joten morkkista vaan huomiseksi.

(Loppu hyvin kaikki - - ? - klo: 10.40)
1
Poliisi pyydettiin apuun: Pariskunta katosi Alkoon

Mies teki vaimostaan katoamisilmoituksen - vaimo teki miehestään katoamisilmoituksen 3 tunnin kuluttua. Ovatko he löytäneet toisensa?

Aviomies kadotti vaimonsa Tikkurilan Alkossa Vantaalla ja meni maanantaina tekemään katoamisilmoituksen vaimostaan poliisille. Viranomaiset kirjasivat tapahtuman.

Kolmen tunnin kuluttua samalle Itä-Uudenmaan Vantaan poliisiasemalle marssi keski-ikäisen pariskunnan kauniimpi osapuoli ja teki katoamisilmoituksen miehestään.

Rikoskomisario Juha Juurinen arveli, että kysymys on ilmimillisestä tapahtumasta, eikä käynnistänyt suuretsintää. Toistaiseksi ei tiedetä, ovatko mies ja vaimo löytäneet toisensa. Alkoholilla epäillään olevan osuutta tapahtumiin.

Henkilötietojen kirjaamisen yhteydessä mies väitti, että pariskunta oli ollut yksissä jo kymmenen vuotta. Vaimo puolestaan muisteli omassa selonteossaan, että yhteisiä vuosia on vain viisi.

- Ehkä mies koki avioliiton hiukan pitempänä, poliisissa pohdittiin.

Kesäaikana ihmisiä katoaa ja löytyy paljon enemmän muihin vuodenaikoihin verrattuna. 

(Hannes Markkula, Iltasanomat, 14.7)


Poliisi ratkaisi mysteerin: Alkossa kadonnut pariskunta löysi toisensa
16.07

Viikon alussa toisistaan erilleen Tikkurilan Alkossa Vantaalla kadonnut pariskunta on vihdoin löytänyt toisensa. Erikoisen tapauksen yllättävä syykin on selvinnyt - poliisin avulla.

Mies ja nainen ehtivät maanantaina tehdä toisistaan katoamisilmoitukset poliisille kolmen tunnin väliajoin.

Poliisi oli jo jättänyt jutun tutkinnan sikseen, koska se oli tavannut molemmat puolisot erikseen hyvässä kunnossa.

Mies saapasteli kuitenkin uudestaan viime keskiviikkona Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen päämajaan Vantaalle tekemään uutta ilmoitusta vaimonsa katoamisesta.

Nyt poliisi alkoi tutkia mistä on kysymys, kertoi rikoskomisario Juha Juurinen.

Tutkinnassa selvisi miehen unohtaneen, että pariskunta oli hiljattain muuttanut. Hän oli etsinyt vaimoaan turhaan vanhasta osoitteesta Hiekkaharjusta.

Poliisi kuskasi miehen uuteen osoitteeseen Malminniittyyn.

- Jälleennäkemisen riemu oli molemminpuolinen.

- Mies taisi myös olla koko ajan pienessä maistissa, poliisi arveli.

(Hannes Markkula, Iltasanomat 16,7)
*
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2225086&ref=tf1
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2224393&ref=tf1
http://judimmoore.com/